Anna Massot

La regidora de Castelló d’Empúries destaca que s’han superat les 500 inscripcions tot i tractar-se d’una edició especial i diferent. “La cursa ha tingut molt bona rebuda per part dels participants, que han fet aquest acte solidari en un ambient festiu, familiar i alegre”, comenta.

Quina valoració fas de la Cursa de la Dona d’enguany?

Faig una valoració molt positiva. Pel que fa al nombre d’inscripcions, s’ha arribat a 533, que és una molt bona xifra tenint en compte que es tractava d’una edició especial i diferent. D’altra banda, el format de cursa que s’ha proposat per aquesta edició, que consistia a poder-la realitzar lliurement al llarg de tota una setmana i amb diferents opcions de recorregut, ha tingut molt bona rebuda per part dels i les participants. Molta gent l’ha realitzat en diferents direccions i longituds (la curta i la llarga) i força persones, a més, ho han fet més d’una vegada i amb diferents acompanyants o fins i tot amb diferents formats (a peu, en bicicleta, en solitari, en família…). A més, de les fotografies que la gent compartia a les xarxes socials fent la cursa de la dona, es desprenia un ambient festiu, familiar i alegre en la realització d’aquest acte solidari. També hi ha hagut una participació molt alta pel que fa a donatius destinats al sorteig de lots entre les persones inscrites a la cursa.

La presència de la cursa de la dona a les xarxes socials ha estat molt evident i significativa durant tots els dies proposats per realitzar-la, i aquest fet també va provocar que el nombre d’inscripcions anessin augmentant durant les últimes setmanes i dies.

Voldria fer un agraïment a tothom que ha participat d’alguna o altra manera a aquesta edició de la cursa de la dona, tant als que han col·laborat fent el seu donatiu inscrivint-se, com als que han corregut la cursa i també als que han fet aportacions econòmiques per la causa o han fet donatius pel sorteig de lots regal que es realitza entre totes les persones participants. Evidentment, cal fer un agraïment especial a les organitzadores de l’esdeveniment per haver preparat una cursa adaptada a la situació actual i així poder fer també aquest any una aportació econòmica destinada a la lluita contra el càncer.

En què col·labora l’Ajuntament de Castelló amb la cursa?

L’Ajuntament col·labora sempre amb tot el que convingui i el que sigui necessari per a poder fer aquesta cursa. Aquest any, al no fer-se un dia concret sinó disposar d’una setmana per a fer-la, no ha fet falta realitzar accions habituals com ara haver de tallar el trànsit enlloc, ni col·locar l’arc de sortida de la cursa com s’havia fet en les edicions anteriors, però sí que s’han donat totes les facilitats possibles pel desenvolupament de la prova. Concretament, per aquesta edició l’Ajuntament ha col·laborat cedint els espais per a poder realitzar les inscripcions presencials i el lliurament de les samarretes (un dia per fer una parada al mercat setmanal i altres dies cedint la sala municipal), i també facilitant que es puguin garantir les mesures d’higiene i prevenció en aquestes situacions.

D’altra banda, evidentment s’autoritza a poder realitzar la cursa els dies sol·licitats, així com a poder penjar les pancartes i cartells necessaris per a senyalitzar el recorregut proposat per aquesta edició. Des de l’Ajuntament creiem molt important poder donar suport a iniciatives solidàries com aquesta, i per tant es procura donar tot el suport necessari perquè es puguin desenvolupar amb el màxim de facilitat  i en aquests moments, a més, perquè es puguin realitzar amb les millors garanties també en aspectes de seguretat i salut.

Aquest any han estat necessaris alguns canvis per fer-la possible. Com us heu organitzat?

El canvi més important és que la cursa no es va realitzar en un moment concret i específic sinó que es van proposar 7 dies (del 31 de desembre al 6 gener) per a realitzar-la, cadascú al seu ritme i al moment que cregui més adient. A més, es van oferir diferents opcions de recorregut, amb dues sortides diferents (una des del nucli de Castelló i l’altra des d’Empuriabrava) amb l’objectiu d’evitar al màxim la confluència de persones fent la cursa simultàniament i reduint així els riscos d’aglomeracions.

Ha estat un any molt complicat, però encara i així a Castelló heu pogut fer alguns esdeveniments com la Ruta de l’Art o l’Empuriatapes, quin és el balanç?

Aquest 2020 ha estat un any totalment atípic que ha fet que s’hagi hagut de reconsiderar, replantejar i fins i tot anul·lar alguns dels esdeveniments habituals i previstos, però en tot moment hem intentat poder realitzar el que s’ha pogut, seguint sempre les indicacions de seguretat i salut indicades.

Certament, ha calgut un esforç important i constant en repensar cada un dels actes i actuacions realitzades, adequant-les a la situació i als requeriments que hi havia en cada moment determinat;  però s’ha intentat poder oferir esdeveniments al llarg de l’any per dinamitzar la situació, sempre garantint la seguretat i prevenció necessàries en relació amb la situació de pandèmia actual.

Creiem que els esdeveniments que s’han pogut realitzar, com la Ruta de l’Art o l’Empuriatapes, han anat molt bé i en fem un balanç positiu, i pensem que són necessaris. Per aquestes festes nadalenques s’han ofert tot una sèrie d’activitats infantils, juvenils i familiars, sobretot pensades pels més petits i petites. Valoro especialment la gran implicació i la col·laboració rebuda per part de les diferents entitats i associacions del municipi cada vegada que es requereix o es proposa per part de l’Ajuntament.

I de cara a l’any vinent, quins projectes tenim de festes, celebracions i participació ciutadana?

Per l’any vinent caldrà que seguim estant pendents en cada moment de la situació concreta de la pandèmia i les indicacions que es vagin donant des del Departament de Salut i el Procicat per a la projecció i realització de les diferents activitats, però en la línia del que hem fet fins ara, procurarem poder oferir alternatives i opcions per dinamitzar la situació seguint les mesures de seguretat necessàries, sempre que sigui possible.

Pel que fa a la participació ciutadana, el 2021 presentarem una nova edició dels pressupostos participatius que correspondran a l’anualitat 2022 i que preveiem que tindran algunes novetats que esperem que seran ben rebudes per la població. D’altra banda, hi ha previst un altre procés participatiu important en relació amb la remodelació de la Sala Municipal, que creiem que també despertarà un interès elevat als nostres veïns i veïnes.

 423 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui