Parlem amb la Yvonne León, de la botiga Cal Drac. Productes de l’Empordà a Castelló d’Empúries.
Com va néixer la idea d’obrir una botiga de productes de l’Empordà?
Crec que a Castelló d’Empúries feia falta una oferta així, tant per als visitants com per als castellonins, ja que a l’oficina de turisme demanen on poder comprar productes del territori. Així que em vaig animar a emprendre aquesta aventura empresarial; l’octubre passat em vaig decidir i al mes de febrer ja tenia obert.
Per què el nom Cal Drac?
El drac és un animal present a moltes llegendes d’arreu de món, ara bé, al meu fill de dos anys li agraden molt i així que va ser ell qui va triar el nom de la botiga.
Per què hi ha tanta diversitat de productes a la comarca?
Hi ha raons òbvies com la varietat de climes, sòls, la biodiversitat, els boscos… i la tradició agrícola de pares a fills, de petits productors que fan productes propis. A l’Empordà estem molt avançats en consumir productes del territori, de quilòmetre zero.
Quina és l’oferta de productes de la botiga Drac?
Vaig començar amb productes gastronòmics com vins i olis i he ampliat amb oferir degustacions. La clientela demana poder tastar formatges, embotits, anxoves… activitats que tenen molt d’èxit. També vull ser un punt de trobada de productors no gastronòmics, també de l’Empordà, per tal que tinguin un lloc físic on exposar i vendre les seves creacions: bosses, vitralls il·lustracions… Així que em traslladaré a un local més de la mateixa plaça dels Homes de Castelló.
Quin creu que és el futur de la marca Empordà?
Es fa molta feina per potenciar la marca Empordà, com per exemple els vins de la Denominació d’Origen Empordà. Jo també treballo per posicionar l’Empordà en el mapa turístic.
Recomani’ns el seu establiment en una frase
És un espai per als amants de l’Empordà en general i de Castelló en particular.