Facebook Twitter Instagram WhatsApp
    Trending
    • La 2a Oncotriatló se celebrarà el 21 de maig a Llançà
    • El Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres presenten la nova programació de l’Oficina Jove
    • La Comissió Europea escull la connexió Barcelona-Figueres-Monpeller i Barcelona-Figueres-Toulouse com a eixos ferroviaris prioritaris
    • Roses distingeix la qualitat comercial dels 5 primers establiments
    • Elisabet Villalobos: “Som una fusió de sabors, d’aquí el nostre nom”
    • 7a Marxa de la Sussissa
    • Figueres adequarà els vestidors, les grades i la protecció contra incendis de la piscina municipal
    • Els empresaris de l’Alt Empordà premien Marià Lorca i quatre referents de l’hostaleria
    WhatsApp Twitter Facebook Instagram
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Hotel Octavia Cadaques
    Petrolis Figueres - Venda de gasoil a domicili - Carburants i combustibles
    • Inici
    • Agenda
    • Empresa & Serveis
    • Entrevistes
    • Gastronomia
    • Gent i Oci
      • Actes Socials
      • Fires i Festes
      • Homenatges Vellesa
      • Cultura
      • Especial Fires Santa Creu
      • Especial anversari CRAE
      • Especial Vi de l’Empordà
      • Especial Dona Empresària
      • Gent de l’Empordà
    • Curses
      • Cursa de la Dona de Figueres
      • Cursa de la Dona de Roses
      • Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries
      • + Curses
    • Salut i Bellesa
    • Notícies
    • Pobles
      • Alt Empordà Poble a Poble
      • L’Encant de l’Empordà
      • L’Empordà
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Inici»Empresa & Serveis»Carme Pérez: “Fem el pa de la manera més artesanal: forn de llenya i carros de fusta”
    Empresa & Serveis

    Carme Pérez: “Fem el pa de la manera més artesanal: forn de llenya i carros de fusta”

    28 de Desembre de 2022463 Vistes
    Carme Pérez

    Des de l’octubre del 2013 Vilafant torna a gaudir de pa d’una qualitat excel·lent. Després de catorze anys, la Carme i el seu home van engrescar-se a recuperar el Forn de la Plaça, una fleca amb un preciós forn de llenya. Ara ja han complert nou anys al poble i estan molt satisfets de l’acollida.

    Què us va portar a obrir una fleca al bell mig de Vilafant?
    Feia temps que buscàvem un forn de llenya perquè el meu home és flequer de tota la vida. Volíem recuperar-ho. Quan vam venir a viure al centre històric vam trobar el forn! No sabíem que hi era, el vam trobar de casualitat! Vam haver-li de fer quatre petits arranjaments, però el forn estava sencer i en molt bon estat.

    Com ha sigut l’acollida per part dels vilafantencs i vilafantenques?
    Molt bé. De seguida que vam obrir vam tenir una bona acollida. Tenim clients molt fidels i tornar a recuperar un forn que hi havia sigut tota la vida, és molt bonic. Alguns t’expliquen que recorden
    com era abans la fleca. Ara no ho tenim exactament igual perquè feia catorze anys que estava tancat i la normativa ha canviat, però la gent s’emociona de tornar-ho a veure obert. I s’ha de dir que els veïns dels pobles del voltant també ens venen a buscar pa!

    Es valora la qualitat del pa avui dia?
    No. Et trobes molta gent que et diu que pel preu d’una barra de la fleca en tenen quatre al supermercat. Però no és el mateix. El pa és un plat més de l’àpat, és el que acompanya la resta de plats. A més, cal tenir en compte tota la feina que es fa. El meu home, a les nou del vespre, se’n va a la fleca a començar a pastar el pa. I és clar, depèn de quin temps fa: si plou, si fa tramuntana, si hi ha humitat, si l’ambient és més sec… tot això la gent no ho té en compte. Després surten les intoleràncies, i és normal, amb aquestes barres de supermercat no saps què estàs menjant. Han sortit d’un congelador, no han llevat ni fermentat, les congelen i més tard se les mengen. La qualitat no té res a veure.

    És una feina molt sacrificada!
    Sí, jo durant el dia estic a la botiga i ell a la nit. Fer el pa és un procés llarg i laboriós, s’hi està tota la nit, des de les nou del vespre fins passades les set del matí. No tenim càmeres de fermentació controlada, fem el pa de la manera més artesanal: el forn de llenya i els carros de fusta de sempre, per això influeixen tant les condicions ambientals. Hi ha dies que a les set del matí el pa ja està sortint del forn, i altres que encara hi ha d’entrar perquè no ha llevat bé. Són moltes hores! Però si t’agrada, t’organitzes i t’hi adaptes!

    EL FORN DE LA PLAÇA
    C. Figueres 2,
    17740 VILAFANT (Girona)
    Tel: +34 972 54 89 46
    https://elforndelaplaca.com/

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

    Entrades relacionades

    Empresa & Serveis

    Can Martí, els millors productes de carnisseria pels àpats de Nadal

    22 de Desembre de 202281 Vistes
    Empresa & Serveis

    Serraplà: carnisseria de confiança pels dies de Nadal

    12 de Desembre de 2022108 Vistes
    Empresa & Serveis

    Esports Jordi: més de quatre dècades presents en l’esport, efemèrides i homenatges

    12 de Desembre de 2022104 Vistes
    Cercar

    Revista Crae 367

    367CRAE
    • Aj Santa Llogaia
    • Ajuntament Avinyonet
    • Ajuntament Vilabertran
    • Ajuntament Vilasacra
    • Ajuntament Armentera
    • Hotel Octavia
    • Restaurant Sa Gambina
    • Parquets Emporda
    • Estanc n8
    • Estanc n8
    • Retec SL
    • Assessoria Lloret
    • Mineralia
    • Matfi3
    • Mecanica Puig
    • Pinsos Casademont
    • Pere Ullastre
    • Vidres Empordà
    • Teo Jordà
    • ICAD
    • Taller Juanola
    • Empordalia
    • Tot Salons
    • Trull Boadella
    • Can Marti
    • Agencia Selles
    • Farmatural
    • Guia Restaurants
    • CRAE
    • CRAE
    • CRAE
    Contacte

    REVISTA CRAE
    C. Fossos 20
    (Cantonada C. Colom)
    17600 Figueres
    Alt Empordà, Girona

    T: 872 01 57 27
    M: 650 750 661

    info@revistacrae.cat

    Informació
    • Qui Som
    • Agenda Alt Empordà
    • Notícies
    • Contacte i situació
    • Revista Crae
    • Guia Restaurants
    • Política de Privacitat
    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    • Política de Privacitat
    © 2023 CRAE REVISTA CRAE.

    Escriviu a sobre i premeu Intro per cercar. Premeu Esc per cancel·lar.