Carmen Pérez

Parlem amb Carmen Pérez, l’encarregada que cada dia, a partir de les 7h, el Forn de la Plaça de Vilafant desprengui l’essència i l’aroma del pa i les pastes acabades de fer.

– Defineix breument el teu dia a dia, en referència a les teves tasques laborals:

Engego la meva jornada al forn a les 6 del matí, per tal de preparar les pastes, el pa per la botiga i tenir-ho tot a punt de vendre a partir de les 7h. Al llarg del matí, si puc, faig magdalenes, pa de pessic… ah!, i una mica de psicòloga amb els clients! Al migdia toca recollir, netejar i cap a casa, però no a descansar, sinó a seguir amb les feines domèstiques i a ocupar-me de la meva filla.

– Com descrius, actualment, un dels temes de moda: la conciliació familiar?

La conciliació familiar actualment encara ha de millorar molt. Hi ha molta gent que ha de tenir l’ajuda dels avis o cangurs, per poder-se organitzar bé el seu dia a dia. Malauradament, els horaris escolars amb els laborals encara no són compatibles.

– Té facilitat la dona per ser empresària actualment?

Sembla que cada vegada s’intenta donar més facilitats i espai a les dones emprenedores, però la realitat és que molts llocs de treball no s’adapten a les necessitats bàsiques per compaginar amb la vida familiar. I sovint es decanten per cobrir els llocs de treball amb homes.

– Creus que el rol de cada membre de la parella ha canviat en els últims anys?

Per sort, avui en dia el rol de parella sí que ha canviat: les tasques de casa es reparteixen i la cura dels fills també. S’ha d’entendre que si els dos membres de la treballen fora, a l’arribar a casa també han de treballar tots dos.

– Es parla, sovint, que les dones tenen superpoders. Quin superpoder t’agradaria tenir? Per què?

M’agradaria poder ser capaç d’allargar el temps, perquè habitualment, durant el dia, sempre em falten hores, i així, d’aquesta manera, podria acabar la feina i estar més temps amb les meva filla.

 1,060 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui