A can Pelai sempre s’ha garantit un equilibri preus-qualitat i ara, en plena celebració, també avança en el món del càtering.
Enric Torrent és la tercera generació d’aquest negoci que l’any 1933 va engegar Pelayo Navarra. Als anys 70, la seva filla Pilar va ser-ne la segona generació i ara Torrent és qui lidera un equip format per 6 persones.
– Com celebrareu aquests 90 anys?
Estem acabant de decidir si farem alguna celebració concreta o anirem anunciant propostes durant uns quants dies, com promocions, obsequis… Tot plegat serà després de Setmana Santa, però el que està clar és que fem el que fem serà al costat dels nostres clients i ells en seran els beneficiats.
– Com valores aquesta dilatada trajectòria?
És un orgull haver viscut de prop i haver après, durant dècades, com es tira endavant un negoci d’aquest tipus. I, el més important, haver experiment un més que evident creixement, tot i les dificultats i els obstacles que et vas trobant al llarg del temps. Ara es pot dir que estem molt ben consolidats a la comarca i arreu i que ja som, d’alguna manera, una marca coneguda, amb 4 premis Girona Excel·lent. Un dels secrets és que sempre ens esforcem a garantir la mateixa qualitat a uns preus el màxim d’ajustats possibles, intentem evitar pujades desorbitades com està passant ara en tots els sectors. Mantenir l’equilibri preus-qualitat és la nostra premissa.
– Què cal destacar de l’actualitat de can Pelai?
Els interessos de la gent, amb el temps, van canviant. Ara la tendència és adquirir productes més elaborats i acabats. És a dir, productes de consum immediat. La gent, quan s’ajunta en celebracions o de vacances, per exemple, en una casa rural, en general ja no vol passar-se gaire estona a la cuina. Ho hem detectat en el últims temps i, per aquest motiu, hem obert i apostat per aquesta nova línia de menjars precuinats. No deixem, en cap cas, d’oferir la nostra carn i productes xarcuters de sempre, però introduïm aquest nou servei de càtering i de petits esdeveniments que últimament agrada molt. Ens adaptem a les demandes dels clients i, si cal, inclús portem el menjar on se’ns demana. En total a l’establiment som 6 persones implicades i, pel que fa al càtering, la meva dona és qui ha agafat les regnes d’aquest servei que va caminant a bon ritme, ja que és una realitat que hi apostem de veritat.