Cursa de la Dona de Castelló

Encara que la darrera edició de la Cursa de la Dona a Castelló d’Empúries es va haver d’adaptar per la situació de la pandèmia, tornem al format tradicional d’una cursa solidària d’un sol dia per recaptar fons per la investigació del càncer. És per això que hem entrevistat a Esther Bussó, membre de l’Associació Esport i Vida, perquè ens expliqui com serà aquesta 5a cursa de la dona del 29 de maig.

• L’any passat vau adaptar la cursa en un format més lliure per evitar aglomeracions.

Sí, vist que la situació era el que ens demanava. Tot i això, aquest any torna a ser com les dues primeres edicions i, per tant, serà presencial en un sol dia i recuperem el format inicial de la cursa, vist que és el que més ens agrada. Serà el mateix dia per tothom i amb una sola ruta.

• Qui pot participar en la cursa i com ho poden fer?

En principi hi pot participar tothom, homes, dones, nens, gent gran, bebès amb cotxets…, qui vulgui, ja que el circuit és tot planer i és fàcil per anar amb cotxet, cadira de rodes o altres vehicles necessaris, no hi ha cap problema. La cursa es podrà fer corrent o caminant, excepte les persones que necessitin un vehicle com la cadira de rodes, i si els nens petits volen anar amb patins o patinet també es pot, però ni bicicletes ni vehicles motoritzats.

• Des d’on es poden inscriure els participants?

Et pots inscriure de dues formes, online o presencial. La plataforma per la inscripció online és curses.cat. Les inscripcions presencials es faran els dies 20, 21 i 27 de maig al gimnàs de l’escola Ruiz Amado de Castelló, de 16:30-19:30 de la tarda. També et podràs inscriure el mateix dia de la cursa de les 9 h a les 9:30 h.

• Els diners de la inscripció aniran destinats a alguna causa?

Aquest any els diners van destinats a l’Hospital Josep Trueta, en concret a la línia d’investigació de la Dra. Gemma Viñas, oncòloga, per un tipus de càncer de mama.

• Aquest any els números d’inscripció i les samarretes les donareu el mateix dia?

Els dies 20,21 i 27 de maig, a part de fer les inscripcions presencials, també es podrà anar a recollir la samarreta i el dorsal per qui ja s’hagi inscrit. A més, també es podrà recollir el mateix dia de la cursa.

• Encara que aquest any la cursa torna a la normalitat, continuareu fent difusió de les fotos dels participants per les xarxes socials?

Sí, en principi sí. Si ens etiqueten a les publicacions perquè ho puguem veure i penjar-ho nosaltres també. Tot i això, aquest any que ja torna a ser una cursa normal, nosaltres també farem fotografies i les penjarem a l’Instagram i al Facebook perquè tothom les pugui veure.

 204 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui