La propietària de la Fruiteria Esli prové d’una tradició familiar molt vinculada a la fruita, per això s’implica tant en la seva feina. El seu objectiu és donar la millor qualitat als clients al millor preu i afavorir-ne el consum, un compromís que està aconseguint cada dia més gràcies als seus preparats de fruites rentades i tallades.

La teva feina i la teva botiga són el resultat d’una tradició familiar?

La fruiteria és el resultat d’una nissaga familiar iniciada pel meu pare, que quan era molt jove ja es va dedicar a aquest negoci, que de mica en mica va anar creixent. Nosaltres, els seus fills, hem continuat amb la tradició familiar. En els seus inicis, el pare treballava dia i nit i va començar amb el mercat. Després va obrir una botiga i més endavant va posar en marxa un magatzem amb el seu germà. Jo vaig pensar que el magatzem era massa per mi i se’l van quedar els meus cosins, mentre que jo vaig optar per la botiga, perquè volia una cosa més petita i més centrada en la venda i atenció als particulars.

Llavors es pot dir que has viscut l’ofici des del bressol?

Sí. Sempre he estat envoltada de fruita. Quan era petita, a casa em castigaven fent-me recollir fruita o envasant-la. Jo sempre he dit que vaig néixer amb una taronja a la mà.

Però no sempre has treballat a Figueres.

Ara farà gairebé 15 anys que estic al capdavant de la botiga. Primer vàrem començar a França, a Perpinyà, amb la meva germana. I després vam venir cap aquí, al barri de l’Eixample de Figueres. Em va agradar el barri i em vaig quedar i cada cop m’implicava més i més en la botiga, que va anar creixent de mica en mica. Fa 18 anys que treballo i 14 que sóc a Figueres.

Quina és la filosofia de la teva botiga?

La filosofia de la nostra botiga és poder donar una atenció molt personalitzada al client. Fa un temps que estem treballant molt en els productes preparats, és a dir, fruita que ja ve rentada i tallada perquè cada cop sigui més fàcil el seu consum.

Com veu començar a fer aquests preparats?

Vàrem començar perquè a les escoles demanen als nens que un o dos dies a la setmana portin fruita per esmorzar. Perquè això fos més fàcil pels pares i per aconseguir que es mengés més varietat de fruita, i no solament el plàtan o la pera i la poma de costum, vam començar a fer aquests preparats amb pinya, meló, síndria… els preparats estan envasats i porten la seva pròpia forquilla.

Al final, aquesta fórmula va tenir molt d’èxit.

Sí. Van tenir molt d’èxit i, no només entre els nens, ja que ara molts pares i molta gent els compren per a ells mateixos, per fer un mos o un esmorzar més sa i saludable. Amb aquests preparats hem vist que la gent consumeix més fruita perquè ho té tot més fàcil, i això ens agrada molt.

Què és el que us diferencia més de les grans superfícies?

La diferència entre nosaltres i les grans superfícies és que elles compren molt a l’engròs, en grans quantitats, i tenen molt en compte el factor preu. Nosaltres, evidentment, també som un negoci, però li donem més importància a la qualitat que al preu, encara que després ho hàgim de vendre una mica més car. I fem això perquè sabem que els nostres clients ho agraeixen i volen que la fruita sigui bona i dolça. Millor si és de proximitat i si ha madurat com cal. Sempre pot haver algunes unitats o partides que no estan a l’altura del que nosaltres volem, però són l’excepció.

 2,205 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui