Lampista_Garriga

Mantenen una clientela fidel, clients nous i clients heretats per la bona feina feta durant la llarga trajectòria dels lampistes de Vilajuïga. Garriga dona serveis per a instal·lacions elèctriques, d’aigua, de gas, calefacció o aire condicionats, a l’Alt Empordà.

Quan comença l’empresa? 

El negoci familiar va començar quan el meu avi era l'”encarregat de poble” de Vilajuïga de la Hidroelèctrica de l’Empordà, als anys trenta, passada la Guerra Civil. L’ofici va passar de pares a fills. Instal·lacions Garriga és una empresa de quatre generacions d’una mateixa família, i ara hi treballem jo, el meu fill i tres persones més.

Des de petit ja va anar coneixent el sector. 

Sí, els estius era el que tocava. M’hi vaig posar cap seriosament amb vint-i-un anys. Estava estudiant, però vaig veure que no era per mi, i vaig decidir continuar el negoci familiar.

Ha canviat molt el negoci? 

La manera de portar una empresa és molt diferent. Als anys setanta, només calia portar quatre papers. Ara la gestió se t’endú el 50% del temps, i això fa que també s’encareixin els preus.

I la tecnologia del sector? 

Les aixetes no canvien…! Evoluciona! Hem passat de l’aixeta que rodava al monocomandament!. Però a l’hora d’instal·lar-los és el mateix. En altres temes sí que t’has d’anar renovant i fent cursets de formació per no quedar-te enrere. Per exemple, és molt important estar al dia de tot el que són plaques solars i fotovoltaiques.

 3,106 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui