Grup Iris Cursa de la Dona

Sense poder incentivar la trobada amb les més de 5.000 dones participants, Grup Iris demana un únic gest: adquirir i posar-se la samarreta per fer exercici a l’aire lliure o a casa, amb alguna de les activitats online que es faran el dia 8N.

Mitjançant un comunicat, l’associació ha donat a conèixer alguns detalls de com serà l’edició 2020, condicionada, és clar, per la Covid-19. Aquesta 5a edició tornarà a ser un diumenge a les 10 hores, concretament el dia 8 de novembre, però en format virtual. La resta d’horaris, com l’adquisició de la samarreta o les sessions de ball i zumba del diumenge en qüestió, amb Dance Me i amb la Natàlia i la Iolanda, es detallaran quan s’apropi més la data.

Confien que, tot i l’excepcionalitat d’aquesta cinquena versió, la gent compri igualment la samarreta i ompli les xarxes socials d’imatges, amb les corresponents etiquetes i el hashtag #5cursadonafigueres2020. “De nou, volem dur a terme un esdeveniment que ens doni visibilitat, a nosaltres i a la nostra ciutat, així que esperem sentir-nos ajudades per la població en general”, expliquen.

En el comunicat, també han tingut paraules cap als patrocinadors, col·laboradors i voluntaris ben presents any rere any: “Fins ara, cada edició ha estat una cursa solidària de tothom cap a Grup Iris; enguany, hi volem afegir la solidaritat de Grup Iris cap a tots ells, per la bona predisposició i ganes mostrades”. Aquest acte d’agraïment quedarà plasmat a la Covid-samarreta d’enguany, tal com elles mateixes l’han anomenat, ja que hi sortiran publicats tots i cadascun dels patrocinadors i col·laboradors de l’any passat.

Tal com recorden tot sovint, l’entitat es nodreix bàsicament i majoritàriament pels ingressos de la cursa, uns diners amb els quals fan tot d’activitats destinades a millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer de mama, així com a promoure la prevenció a tota la població en general. “Tan sols adquirint la samarreta ja es forma part d’aquest motor que ens empeny a seguir treballant amb força cada any per ajudar a qui pateix aquesta malaltia. La Covid ho para tot, però el càncer de mama segueix. Enguany, més que mai, us necessitem!”.