Cursa Dona Castelló

Encara que a principis d’any es va celebrar una edició especial d’aquesta prova solidària, ara torna al seu calendari habitual de primavera per recaptar fons per lluitar contra el càncer ginecològic. Esther Bussó, membre de l’Associació Esport i Vida, recorda que la cursa es podrà fer entre el 29 de maig i el 6 de juny per evitar aglomeracions. 

Aquest serà un any atípic, amb la celebració de dues curses.

Sí. A nosaltres ens agrada celebrar la cursa a la primavera. Creiem que és la millor època de l’any per realitzar-la, però l’any passat va ser impossible fer-la per culpa de la pandèmia. Per això la vam endarrerir al 31 de desembre, com si fos una Sant Silvestre.

Tot i que ja es va córrer a principis d’aquest any, hem decidit tornar a fer-la aquesta primavera per mantenir la continuïtat d’altres anys i, si és possible, tornar-la a celebrar la primavera vinent.

Quins dies es podrà córrer?

Normalment, la cursa es disputava un sol dia, però a causa de la crisi sanitària de la covid,  igual que vam fer a  la prova de principis d’any, la que es farà ara s’amplia diversos dies per evitar aglomeracions i contagis. Per això es podrà córrer entre el 29 de maig i el 6 de juny.

Aquest any hi ha dos recorreguts.

Efectivament, és la novetat d’aquest any. A la cursa que vam fer al gener havia dues distàncies, però el recorregut transcorria pel mateix itinerari. La diferència és que podies fer-la sencera o només la meitat.

Ara són dos recorreguts diferenciats. El més llarg va de Castelló d’Empúries fins a Vilanova de la Muga. És un itinerari circular d’uns 7,5 km, que comença i acaba al Pont Vell de Castelló. És la primera vegada que ho fem.

L’altre recorregut surt de la Platja Petita d’Empuriabrava, a la banda de la platja de la Rubina. Hi ha una zona d’aparcament on es pot deixar el cotxe. Es comença pel carril bici del Rec Salins i després hi ha un punt en què entres a la urbanització d’Empuriabrava. Per aquest itinerari es travessen tres ponts, que estan adaptats perquè passin bicicletes. Hi ha molta gent que mai ha passat per aquí. Es torna a agafar el mateix camí de Salins i després s’entra als Aiguamolls, per tornar a continuació cap a la Platja Petita. També és un recorregut circular, d’uns 5,2 km.

Aquest any els recorreguts estaran penjats a l’aplicació Strava, perquè molta gent ens ho havia demanat. Allà queden registrats els temps

Qui pot participar en la cursa?

Tothom. Dones, homes, nens, tots i totes les que vulguin. I aquest any, a diferència del que passa quan es fa en un sol dia, es pot fer en bicicleta, però no amb un vehicle motoritzat. Tampoc recomanem que es faci amb bicicletes amb rodes de suport per a nens, perquè gairebé tot és pista forestal.

 On es poden inscriure els participants?

Al web www.curses.cat, igual que l’any passat. També es podrà fer el divendres 28 de maig i el 4 de juny presencialment a la Sala Municipal, on es lliuraran les samarretes.

Quant costa la inscripció i quin destí tindran els diners recaptats?

La quota d’inscripció costa 8 euros, encara que també es poden fer donatius. Aquest any, els diners es destinaran a dues entitats: Oncolliga de Girona, que compta amb una representació a Castelló d’Empúries, i a l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron, que té una línia d’investigació de càncer ginecològic.

Hi ha empreses col·laboradores que han aportat diners i altres que han donat obsequis perquè els puguem sortejar entre els participants. Com cada any, l’Ajuntament ens ha ajudat amb la cessió de locals i amb la comunicació i a l’hora de penjar els cartells i les pancartes, per fer-n’he difusió.

Una altra forma de difusió és que els participants pengin les seves fotos a les xarxes socials.

Sí. Aquesta cursa és solidària i festiva i sempre demanem als participants que facin fotos i les pengin a les seves xarxes amb aquesta etiqueta a Instagram (#cursadonacastello) i aquesta altra a Facebook (#cursadeladonacastellodempuries). Després nosaltres penjarem les seves fotos en les nostres xarxes socials.

 4,964 visualitzacions totals,  3 vistes d’avui