GENIS-MATABOSCH

Genís Matabosch, director del Festival Internacional del Circ de Girona i de “Circusland” a Besalú.
Foto: Genís Matabosch recorda amb tristor, l’any que la tramuntana va malmetre la carpa del “Teatro Lido”(Autor desconegut)

Quins records té de les fires de la seva joventut?

Eren uns dies màgics on a la ciutat hi arribaven espectacles com l’Empastre amb els espectacles dels nans toreros; la carpa de titelles del TEI de Sant Marçal a la Plaça de la Palmera, el Teatre Lido al firal i abans a la carretera de Llers i, per suposat, el circ!

Qué és el que més li agrada de les fires ?

Que tota la comarca ve a la capital a passar-ho bé i la ciutat s’engalana per a la festa. És un moment en que la gent més gran té activitats de lleure i exerceix d’avis passejant amb calma. Recordo amb nostàlgia quan, de la mà del meu avi, anava a les fires del llibre i del dibuix i la pintura: les mateixes que encara avui organitza amb èxit el Casino Menestral.

Quina atracció li agradava més?

Recordo haver vist, quan les fires es feien al costat de la piscina, una barraca de fenòmens que mostrava, per exemple, la dona serp! És dels pocs casos que he vist un freak show en viu.

I, quin espectacle?

Evidentment el circ: recordo especialment el Circ Italiano de la família Rossi instal·lats a principis dels noranta en varis terrenys segons els anys: on ara hi ha l’EOI (abans seu dels busos Terradas) i darrera d’establiments Ymbert (on ara hi ha el WinePalace)…

Té alguna anècdota, o record, de les fires?

Recordo amb tristesa l’any que una forta ventada va malmetre l’envelat del Teatre Lido de revistes deixant-lo inservible. Mai vaig poder entrar a veure els seus espectacles perquè no tenia prou edat però em fascinaven els seus cartells multicolors que es posaven als murs de la ciutat al costat dels del circ: era un esclat de colors els dies previs a les fires.

Quéafegiria/eliminaria de les fires ?

Li afegiria més participació del món associatiu i li eliminaria la tramuntana que fa la guitza als firaries i que sovint ha obligat a precintar les atraccions.

GENÍS MATABOSCH

 4,719 visualitzacions totals,  5 vistes d’avui