JOAN-BENEJAM

Joan Benejam, Gerent del Consell Regulador de la D.O. Empordà.
Imatge de l’actuació del grup Ignot a les barraques del 2005 (Foto Roger Lleixà)

Quin records té de les fires de la seva joventut?

Els primers records que en tinc són aquells de la infantesa. Recordo passejar amb el meu germà i els meus pares per la fira d’artesania i la fira del dibuix i la pintura, el ball dels gegants, pescar ànecs a les fires i anar corrents al terrat de cals avis a veure els focs d’artifici com a colofó de la festivitat. També rememoro les festes de jove, quan les celebràvem a tota hora a l’Embarraca’t.

Qué és el que més li agrada de les fires?

M’agrada molt que siguin a la primavera, es respira optimisme a l’ambient i es gaudeix del carrer, és un punt i a part en el dia a dia i és l’excusa perfecte per poder-te retrobar amb la gent a qui fa temps que no veus.

Quina atracció li agradava més?

No tenia predileccions especials per cap atracció concreta, el que m’agradava de les fires era compartir estones amb la colla d’amics i gaudir d’aquells espais de llibertat.

I, quin espectacle?

Els gegants, els concerts, els focs artificials…

Té alguna anècdota- o record de les fires?

Els meus records de fires van molt lligats a la música, vaig començar a tocar la bateria als 17 anys amb Ignot i després vaig seguir amb Cardoner i Orchidia. A l’Embarraca’t vaig poder tocar-hi fins a cinc vegades, en ocasions compartint cartell amb grups de recorregut estatal, en una època en què les barraques hi anava moltíssima gent, era molt emocionant.

Qué afegiria/eliminaria de les fires?

Crec que el model de barraques ha caducat, estaria bé que un model nou apostés per desplaçar-se al centre de la ciutat, permetent enfortir lligams entre entitats socials, jovent i ciutadania, i de passada tornant a posar en relleu la música, la cultura, la gresca i l’espectacle d’una manera més propera, a peu de carrer. Penso que hem d’entendre i viure les fires com una festa popular de la que estar orgullosos com a figuerencs. És una bona ocasió de mostrar el millor de nosaltres i gaudir-ne.

Visca les Fires i festes de la santa creu de Figueres!!