JORDI-MASQUEF

Jordi Masquef, ex alcalde de Figueres.
(Foto: En Jordi era tan aficionat a l’atracció de la “cursa de camells” que fins i tot va fer amistat amb el seu propietari)

Quin records té de les fires de la seva infantesa?

El que més recordo de les Fires de la meva infantesa és la il·lusió de pujar a totes les atraccions, en especial als autos de xoc, i de menjar les “xuxes” típiques: la poma amb caramel i el cotó dolç, però, sobretot, l’ambient del carrer, l’aire de festa a tota la ciutat, que quan ets petit vius amb una emoció encara més especial, i els menjars familiars a casa, amb molta gent, amb parents que venien dels pobles a la capital de comarca per celebrar amb nosaltres la nostra festa major.  

Qué és el que més li agradava de les fires?

Les atraccions per mi aleshores, com sempre passa a la mainada, eren aventures, tot un món. La visió d’un infant és sempre màgica i quan ho recordo em fa una certa nostàlgia. Però els temps canvien i és signe de la vitalitat col·lectiva de la nostra ciutat que les propostes hagin anat evolucionant i s’hagin adaptat als nous temps.  

Quina atracció li agradava més?

L’atracció que sempre m’ha agradat (de nen i ja de gran) és els camells: de petit hi anava amb el pare i més després amb els amics. D’adolescent, també m’agradava molt l’atracció del “vaixell pirata”.

Recorda alguna anècdota de les seves fires?

Seguint amb l’atracció dels camells havia jugat tantes partides que, ja de petit, vam establir una relació molt cordial amb els seu propietari (l’Octavi) i els encarregats, un d’ells, en Josep que malauradament ja no està entre nosaltres.

I, quin espectacle?

Si es pot considerar espectacle, el partit dels diumenges de la UEF durant les Fires tenia un ambient especial, més alegre i amb més marxa. També recordo molt bé la Fira del Dibuix i la Pintura del Casino, en què a casa sempre es compraven alguna dibuix o gravat. Quan vaig ser adolescent vaig començar a anar a les barraques, el primer cop a la fàbrica de talc i després a la plaça d’Europa.

Qué és el que més li agrada de les fires actuals?

El que m’agradaria és que ben aviat tornéssim a la normalitat pre-pandèmia. Aquest seria el millor regal per aquestes Fires, i que tothom en pogués gaudir de nou en condicions de normalitat. Segurament per això caldrà esperar, per què ara la prioritat és la salut de les persones, però aquest crec que és un anhel que compartim tots plegats.

JORDI MASQUEF

 6,278 visualitzacions totals,  3 vistes d’avui