MARIA-LORCA

Marià Lorca, President de Càritas Alt Empordà.

Quins records té de les fires de la seva joventut?

Durant la meva infància i primera joventut, les atraccions de les fires de Figueres estaven ubicades en la mateixa plaça on vivía. Per tant, ho vivíem intensament tota la meva família.

Què és el que més li agradava de les fires?

L’ambient festiu que es creava en aquell sector, plaça de la Palmera, plaça de l’Escorxador i la plaça de la Ribera. Les atraccions en general, que tampoc eren tantes com ara, però les gaudíem igual o més.

Quina atracció li agradava més?

De petit els «caballitos» per descomptat i, de més gran, els cotxes de xoc i també el circ. A la primera joventut, anar al certamen a ballar i a veure el partit de futbol del Figueres amb un equip de nivell superior. Recordo sobretot un partit del Figueres contra el Barça amb en Kubala!

I, quin espectacle?

Del circ, els pallassos i titelles. De més gran, el concurs de sardanes i algun concert.

Té alguna anècdota, o record, de les fires?

Tinc molts i bons records de les fires de la Santa creu, i pel que fa a anècdotes poques, a banda d’un petit accident de petit amb les”barques” .

Què afegiria/eliminaria de les fires?

Les fires d’avui dia són molt diferents de les d’abans, contenen molts més aspectes culturals i festius que donen un gran ventall d’activitats a tota la ciutadania de Figueres i comarca.

Marià Lorca

 4,956 visualitzacions totals,  11 vistes d’avui