MARIO FABREGA

El figuerenc Mario Fàbrega, amb 90 anys d’edat, ha conegut moltes Fires i Festes de la Santa Creu, emplaçaments, atraccions,etc. Mecànic de professió, en Mario és molt conegut a Figueres pels seus vincles familiars amb el Bar Alejandro que estava a la plaça de l’estació. Aquests són alguns dels seus records.

Quin records té de les fires de la seva infantesa?

Sóc nascut del 1931 i he viscut moltes i moltes fires,però potser per què varen durar més anys allà, les que més bé recordo son quan les atraccions estaven instal·lades a la Plaça de l’Escorxador, carrer Pella i Forges i la llavors anomenada plaça de la Victoria. (Actual plaça Tarradellas).

Quina atracció li agradava més?

A la meva joventut no hi havia tantes atraccions com ara, llavors hi havia les barques,el tren de la bruixa, alguna sínia petita, el “tiro”. De més gran m’agradaven molts els autos “elèctrics”.

I, quin espectacle?

Tampoc no hi havia pas masses, però recordo molt bé anar amb el meu pare a veure les curses de braus i l’espectacle còmic de l’Empastre amb una gran banda de músics i pallassos.

Recorda alguna anècdota de les seves fires?

Un any, passejant per la fira del dibuix vaig veure un quadre que m’agradava. Em varen dir el preu i vaig dir que ja m’ho pensaria. Vaig fer un volt per la fira i, quan vaig tornar ja l’havien venut, i em vaig quedar amb les ganes. Uns dies més tard vaig anar a casa del meu germà i el vaig veure penjat a casa seva. Ell havia estat el comprador!

Qué li agrada més de les fires d’ara?

Ja no hi vaig tant com quan era jove però m’agrada anar a la Fira del Dibuix, on alguns anys hi tenia parada el meu gendre; a la del llibre vell, les desfilades de carrosses i alguns anys a veure les bandes italianes amb banderes…

Façana i terrassa del Bar Alejandro, de la família Fàbrega, que els dies de Fires s’omplia de gent que arribaven a Figueres amb el tren.

 4,798 visualitzacions totals,  5 vistes d’avui