Marta Felip

Marta Felip, ex alcaldessa de Figueres.

Quins records té de les fires de la seva joventut?

De les Fires de Figueres en tinc molts bons records. Sempre em vé al cap l’esclat ciutadà, l’alegria amb que omplíem carrers, de dia, quan era petita, amb les majorettes, les carrosses, la fira de l’1 de maig, el parc d’atraccions…., i de nit quan era jove, a partir dels 16 anys, en que et centres totalment en les barraques.

Qué és el que més li agrada de les fires ?

Ho podria resumir en un estar al carrer, els colors, la roba de primavera i l’ambient d’alegria que es respirava a la ciutat.

Quina atracció li agradava més?

M’agradaven molt les olles de la muntanya russa i l’Altamar. No em feia por gaire res, tancava els ulls i volava.

I, quin espectacle?

El de inici i el del final: el Pregó de Fires, amb l’expectació que s’aplega a la plaça de l’Ajuntament i els focs d’artifici de fí de festa amb el Visca Figueres de traca final.

Té alguna anècdota, o record, de les fires?

Tinc un record especial que porto gravat al genoll: vuit punts de sutura albgenoll, d’un xoc amb els autos de xoc d’en Juncà. Tenia set anys i les atraccions estaven a la Font lluminosa i el que ara és la Plaça Catalunya. Jo em vaig quedar bastant tranquil·la, però encara recordo la cara d’esglai de la Sra. Juncà i de la meva cosina gran, que m’acompanyava, i em va portar directe cap a la clínica Santa Creu a cosir.

“Ferida de guerra” de quan ets petit, que m’ha quedat per sempre com a record de Fires.

Qué afegiria/eliminaria de les fires?

Fa anys que es debat sobre com han de ser les Fires a dia d’avui, hi ha qui les considera massa tradicionals, i es comparen amb l’Acústica. Ja crec que s’ha de mantenir l’important component de tradició que tenen, i que mostra la força de les entitats a la nostra ciutat, repensant només les activitats per al públic jove.

El model de l’Embarraca’t queda obsolet, i més concerts, més activitats musicals no només de nit i matinada, com a l’Acústica, ens faria despertar més l’interès dels joves tant, de Figueres com de fora de Figueres. Quan acabi aquesta Pandèmia, podrem comprovar si el model que s’havia anunciat per al 2020, de concerts al centre de Figueres funciona, espero que sí.

 4,770 visualitzacions totals,  11 vistes d’avui