Hotel Duran
La Generalitat de Catalunya ha aprovat el salt de categoria pel seu esforç de modernització i posada al dia de les seves instal·lacions

Fa uns dies, mitjançant la Direcció General de Turisme, entitat depenent del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya es va comunicar a la direcció de l’emblemàtic Hotel Duran, de Figueres la concessió de la categoria de quatre estrelles per al seu establiment turístic.

L’Hotel duran és una empresa familiar que en l’actualitat dirigeixen els germans Ramon i Lluïsa Duran Juanola.

Actualment és un hotel de 4 estrelles de gran categoria i reconegut prestigi, així com un dels establiments més emblemàtic i antics de la ciutat, ja que té els seus orígens en una antiga fonda de l’any 1855, coneguda popularment com a “Ca la Teta”, que, ja en aquella època, s’anunciava com a “Casa de Menjars”. Als anys 50, després de dècades de treball com a fonda i dels esforços de Lluís Duran, el Restaurant Duran es consolida com un establiment de prestigi amb una clientela que no ha parat de créixer.

D’altra banda, la cuina d’aquest establiment barreja tradició i modernitat, sempre utilitzant productes de mercat de màxima qualitat. Al llarg dels anys la família Duran ha sabut mantenir fins als nostres dies l’actual restaurant on continuen oferint un ampli ventall d’especialitats gastronòmiques d’una cuina catalana i casolana posada al dia, que han complagut a milers de turistes que hi acudien a gaudir dels seus plats i quins salons han estat el marc per a acollir nombroses celebracions tant de figuerencs com d’empordanesos.

Pel que fa a l’hotel, fa uns anys es va iniciar una completa reforma, seguint les darreres tendències per adaptar-lo a les exigències actuals dels seus clients, que son les que ara els han fet mereixedor de lq categoria de quatre estrelles. Situat a tocar del centre de Figueres, al carrer de Lasauca, l’hotel ha estat freqüentat per personatges il·lustres com Salvador Dalí, que va fer de l’hotel i el restaurant, el seu punt de trobada durant les seves estades a la ciutat. Felicitem a l’Hotel Duran i a tot el seu equip, per aquest reconeixement que, sens dubte, també donarà renom i categoria a l’oferta turística figuerenca.

A la imatge, una de les reformades habitacions de l’Hotel (Foto Hotel Duran)

 355 total views,  3 views today