La presidenta del Grup Iris ens revela la novetat d’enguany: el canvi de color de la samarreta. La 9a Cursa de la Dona de Figueres, que tindrà lloc el 20 d’octubre, seguirà el recorregut de 5 km habitual.
Quina novetat trobarem a la 9a Cursa de la Dona de Figueres?
Enguany fem un canvi en la samarreta. Cada any han sigut exactament iguals que l’any anterior. Aprofitant que hem fet un canvi d’imatge, també canviem la camiseta cap a un rosa pal.
El recorregut serà el mateix?
Sí. Funciona i tots els factors, agents i plans estan organitzats amb aquest recorregut, si el canviéssim hauríem de reorganitzar-ho tot de nou. Per poc que puguem, no el modificarem perquè es tracta d’una cursa benèfica, solidària pel Grup Iris, no és una cursa competitiva.
Diu que no és competitiva, però hi ha dones que sí que corren amb competitivitat.
Tothom hi és benvingut. Hi ha gent que està avesada a curses, i aquesta és una més. En tot cas, han de fer marca amb els seus cronòmetres perquè nosaltres no en tenim.
En el punt de sortida, les corredores es posen al davant i les caminadores al darrere. I en el punt d’arribada no hi ha cronòmetre i només agafem el nom de les tres primeres que arriben i els fem un petit obsequi. Ara bé, el petit premi per les que arriben primer no té res a veure amb els regals i regals que oferim a totes les participants.
Precisament perquè tothom hi tingui cabuda donem la mateixa oportunitat a tenir un obsequi des de la primera fins a l’última participant. Cal tenir en compte que tots els petits granets de sorra que rebem dels participants (el donatiu per la samarreta) són la suma del nostre recurs econòmic anual.
Sense les persones que arriben penúltimes i últimes no podríem donar els serveis que oferim des del Grup Iris.
Tant és important la primera que arriba com la darrera.
Per a nosaltres és més important l’última. Perquè la primera continuarà corrent tota la vida perquè li agrada, però, en canvi, aconseguir que vingui una persona que té dificultats per caminar, o que va amb crosses, té molt més mèrit, perquè ha vingut per solidaritat. Tot i que reitero que tothom hi és benvingut: les primeres, les últimes i les que s’escapen per dreceres a fer un cafè!
Com està el Grup Iris?
Hem passat la barrera dels deu anys i estem molt contentes amb la trajectòria. Hem anat fent fressa a poc a poc, sense pressa però sense pausa. Ens caracteritza que cada any intentem aportar una cosa més en aquesta societat en la qual veiem un increment de persones afectades de càncer.
Tenen més demanda?
Sí, hem tingut un augment important de persones acabades de diagnosticar o en ple tractament. Nosaltres mirem d’acostar-nos al màxim a aquestes persones i que des de la primera que va entrar fins a l’última sentin que els donem suport i que puguin tenir accés als serveis per igual. Però els serveis que oferim són finits i depenen dels recursos econòmics que aconseguim.
Més enllà del suport emocional que oferim mitjançant la nostra experiència, tenim molt bons professionals en l’àmbit oncològic que presten els seus serveis: fisioteràpia, acupuntura, alimentació, gimnàstica oncològica…
Per a les usuàries és gratuït, però a final de mes els professionals han de cobrar. Per això fem una crida, des d’aquí, a particulars i empreses que puguin donar-nos un cop de mà.