Robert Figueras, Maia Flequers
-Què se sent en rebre el premi al millor brunyol de l’Empordà?
El que sentim, tant jo com la meva dona, és una immensa alegria al fet que es reconegui la feina que portem temps treballant, amb dues característiques: la qualitat i el saber fer.
-Què fa especial aquest brunyol del Maia?
Els nostres clients ens diuen que són molt bons. Els brunyols del Maia són basats en fórmules antigues, que sempre s’havien fet a casa meva. El resultat és un brunyol esponjós, que passa molt bé, amb gust de matafaluga, que és característic de l’Empordà i és un dolç que es conserva bé un temps molt llarg.
-Els brunyols són per a Pasqua o per a tot l’any?
Al Maia, des que vam obrir fa 35 anys, fem brunyols cada dia que tenim obert. Vull afegir que la ciutat de Figueres hauria d’haver promocionat més el brunyol, ja que és un dolç típic de l’Empordà i és difícil de trobar en altres llocs. A més, compta amb la «Q» de Qualitat del Consell Comarcal.
-Quina és l’oferta del Maia?
A Maia som artesans del pa i això defineix molt bé el que fem. Així, elaborem 25 varietats de pa i oferim també «bolleria» (pastisseria), galetes, coques i brunyols…. és el que ens agrada fer. A més, disposem de sala de degustació.
-Quines són les especialitats que elaboreu per Nadal?
Per a les festes nadalenques, fem el Tortell de Nadal, que és un regal tradicional d’una part de l’Empordà. Era costum que el padrí el regalés al fillol o bé l’avi als néts.
-Com són els tortells de Nadal del Maia?
Tenim un ampli assortit de tortells, de diferents mides: petits, mitjans i gran amb un ventall de gustos: fuita, massapà, crema cremada, nata i trufa.
-Disposeu de productes sense gluten?
Maia té un obrador a part per elaborar diversos productes sense gluten inclosos dolços com tortells, coques i brunyols. La matèria primera és una barreja de farines de blat de moro i fajol.
-Què caracteritza el Maia?
Maia té una trajectòria de 35 anys, basada en oferir la màxima qualitat possible. Així, tenim tres objectius: treballar amb farines de Girona, és a dir, de km 0, procedents de blats cultivats en producció integrada sota la marca «és farina de Girona». Les altres finalitats són el respecte per al medi ambient i per a la salut de les persones.