Marc Saguer és el propietari i mestre pastisser de les Pastisseries Parc Bosch, ubicades a Figueres i Vilafant, amb un recorregut impecable de gairebé mig segle d’història
– Quina valoració fas de la Pasqua d’enguany?
Ha anat molt bé, millor que l’any passat. Es nota que la gent tenia ganes de celebrar bé aquests dies i aquesta tradició que tenim tan ben consolidada a Catalunya. S’han venut moltes mones, de molts tipus, i això és d’agrair perquè són dies de molta feina i dels quals esperes que hi hagi bona resposta per part dels clients.
– La pròxima data assenyalada: Sant Jordi. Teniu prevista alguna cosa?
Fa anys que oferim pastissos que visualment semblen llibres i la veritat és que sempre tenen molt bona acceptació. Ja és un article que ens hem fet molt nostre i, enguany, segur que tornarà a ser el producte estrella al voltant de la Diada.
– La vostra trajectòria es remunta l’any 1976. Gairebé mig segle d’història. Com s’ha arribat fins aquí?
En efecte, l’any 76, a les Vivendes del Parc, el meu pare va engegar el negoci, el qual tots coneixem avui dia, tot i que ara de molta més envergadura. Jo vaig estudiar la carrera de Química i vaig treballar en laboratoris, però vaig veure que aquest món no m’omplia i vaig tornar a casa, el camí invers que sol fer la majoria. L’any 2013 vam fer realitat el nou obrador a Vilafant i, alhora, la botiga del carrer Vilafant de Figueres. Va ser una roda: obrador més gros, més capacitat de producció i capacitat d’arribar a més gent. Finalment, l’any 2018, tal com teníem previst, també vam obrir pastisseria al lloc on tenim l’obrador.
– Una trajectòria impecable, de la qual segur que en destaquen alguns productes en concret…
Els brunyols de l’Empordà tenen molta sortida. Els nostres, en concret, hem aconseguit que ja siguin distingits amb marca de garantia. Per Nadal, treballem molt amb els tortells, dels quals és molt emotiu veure que, d’algunes famílies, ja comptem amb la tercera generació que confia amb nosaltres. La galeta seca, l’anomenada “tramuntanet”, també té molt d’èxit. Molta gent també ens encarrega pastissos de celebració personalitzats. Diria que, en general, el que té més sortida és tot allò tradicional, si bé la gent cada vegada s’atreveix a tastar productes més personals i específics. Està bé que, en el nostre món, sempre hi hagi ganes de tastar coses noves.