Al Tall Dolç, al carrer Lasauca, dissenyen productes per a cada tradició. Després de Pasqua, arriba Sant Jordi i, just després, la Santa Creu. Ens ho explica el propietari, l’Àngel Garcia.
– Quan comença la trajectòria del Tall Dolç?
Jo des dels 13 anys he tocat el sector. Amb Tall Dolç fa 15 anys vam decidir donar-nos a conèixer i, per sort, va ser una molt bona elecció. Només tinc paraules d’agraïment cap a la clientela que, de seguida, va escollir-nos com a mestres pastissers. Per Nadal, any rere any, és fantàstic comptar amb una molt bona clientela fixa. Cada època ens omple molt i ens fa continuar innovant i sent nosaltres mateixos: és a dir, pastissers que treballem amb productes de qualitat i que sempre dissenyem productes molt estètics i de grans dimensions, que entren per la vista, com darrerament amb l’època de les mones.
– Bona valoració, d’aquesta darrera Pasqua?
La xocolata també ha patit l’increment de preus, fins a un 18% concretament. Nosaltres hem treballat per mantenir els preus de l’any passat i la gent ha respost molt bé. Per tant, molt satisfets. Tot i que s’ha globalitzat com tot, és una tradició molt nostra, molt catalana, i sempre serà així. Un parell d’anècdotes recents: vam exposar un pallasso gegant de xocolata i va durar poc més d’una hora. Una persona va entrar a la botiga i, sense preguntar el preu, va entrar per emportar-se’l. A més, una de les mones que més sortida ha tingut, el llop i els tres porquets, va ser una reproducció d’una mona que va ser la guanyadora del concurs de Pasqua de Barcelona. Vull destacar la manera com la gent s’implica en les tradicions, així mai es perdran. A més, des de les escoles, també es treballen molt bé i, en aquest sentit, només em queda que donar les gràcies al col·lectiu de mestres. Per exemple, per Pasqua, és molt bonic veure com les pastisseries s’omplen de mainada.
– Sembla que el vostre sector, almenys a Figueres, està en forma actualment…
La fira Figa Dolça ha estat una gran iniciativa pel sector i per la ciutat. L’any que ve, sens dubte, es repetirà. El sector hi ha posat totes les ganes i la il·lusió del món i Comerç Figueres hi ha posat l’empenta necessària. Per molta competència que surti, les pastisseries artesanes som úniques: treballem amb productes de qualitat, elaborem els productes al moment i personalitzem qualsevol pastís segons què demana el client. Després de les mones, per Sant Jordi, oferirem piruletes de xocolata en forma de rosa, de molt bon regalar, i altres paquetets temàtics per l’ocasió. Posteriorment, per Fires, oferirem els dolços de fa anys, amb crema, nata i fruita variada com a protagonistes de la festa, però també la pastisseria més moderna que properament podreu venir a conèixer.