Parlem amb Zuzka Bollova de The Sweet Lab.
“The Sweet Lab és el lloc on els teus somnis dolços agafen vida, perquè em pots encarregar pastissos o comprar els materials per fer-los a casa”
Què ens prepara The Sweet Lab per Nadal?
Una de les meves especialitats són les galetes de la “Mia Mamma”, que son receptes d’Eslovàquia dels Nadals de la meva infantesa, amb un ampli ventall de gustos i que agraden molt. Preparo també el típic tronc de Nadal, elaborat amb pa de pessic i recobert de xocolata. També disposo de cupcakes de Nadal, que són magdalenes amb la decoració pròpia d’aquestes festes i galetes decorades amb glasa.
Quina és l’oferta de The Sweet Lab?
Per una banda, els materials per elaborar pastissos a casa; així disposem de tota mena d’utensilis com motlles, becs «boquillas» per fer dibuixos, elements de decoració, colorants alimentaris, espelmes, impressions comestibles, és a dir, tot el que cal per a la rebosteria creativa, per fer els dolços que vulguis.
Tot un món de pastissos per encàrrec
Segons demanda, realitzo una gran diversitat de pastissos, com ara els de casament, des dels clàssics amb boletes de sucre i també els que combinen amb el ram de la núvia. Unes altres creacions són els pastissos de comunió i de bateig.
Com vas començar en el The Sweet Lab?
Des de fa 6 anys porto l’establiment, ja que de la meva afició he creat el meu ofici. En la majoria de les coses soc autodidacta. El primer pastís el vaig fer quan estava embarassada i va ser un rainbow cake decorada amb kitkats i Lacasitos.
Com podem iniciar-nos a fer pastissos?
A The Sweet Lab tenim preparats que et permeten fer de manera senzilla una recepta, com és el red velvet cake, això t’estalvia molta feina i et garanteix el resultat. Després pots progressar i elaborar pastissos amb la forma que vulguis, amb pa de pessic per dins i pasta de sucre -fondant – per fora.
La rebosteria és ciència o és art?
Podem dir que és ciència perquè, si segueixes les receptes, els resultats són garantits. També té part de belles arts, ja que permet ser creatiu amb la decoració.
Participes en les galetes amb la forma del pa de tres crostons de Dalí
Per a mi, és un gran honor participar en aquest projecte d’homenatge a Dalí en què participem 8 pastissers de la ciutat. Així, servim capses de 12 galetes de 3 gustos: de brunyol, amb caràcter empordanès; de xocolata salada i de mantega i vainilla… que, per cert, són un bon regal nadalenc.
Digues un desig ben dolç
Des de The Sweet Lab desitjo bones festes a tots els nostres clients i els agraeixo la seva confiança al llarg de tot l’any.