Vaping Figueres

Mohab Mahrous, propietari de la botiga i conegut com Mou entre els seus clients, explica que va deixar de fumar gràcies al vaping ara fa dos anys i que des de llavors ha guanyat molt en salut i qualitat de vida. “Vapejar no és només més saludable que fumar, també és molt més barat”, afirma.

Com se’t va ocórrer obrir un negoci de vaping?

Jo era fumador i fa uns dos anys, un amic que té una botiga de vaping a Barcelona em va regalar el meu primer vaper. Des de llavors vaig deixar de fumar i només he vapejat. Com volia muntar un negoci propi, vaig pensar que també podria ajudar a la gent a deixar de fumar, perquè vapejar és més saludable i eficient que fumar tabac.

Vaig triar Figueres per obrir la meva botiga perquè els meus fills són aquí. La botiga porta oberta tres anys, però jo estic al capdavant del negoci des del passat mes d’agost.

En què consisteix el vaping?

És una manera d’eliminar o reduir el consum de nicotina. Al vaping hi ha dos tipus de líquids. Un es diu E-líquid, que no té nicotina, i que acostuma a portar glicerina vegetal, propilenglicol i aromes. Ve en pods de 50 o 100 mil·lilitres i opcionalment es pot afegir nicotina segons els gustos del client. Hi ha qui no volen nicotina, però hi ha usuaris que han deixat de fumar recentment i necessiten una mica de nicotina. Aquest líquid es fa servir amb els vapers normals, de molts watts, i sol fer bastant vapor.

Després hi ha altres líquids que són sals de nicotina. Venen en pods de 10 mil·lilitres i el líquid està fet dels mateixos ingredients que els anteriors, però a més també porten sals de nicotina. És nicotina molt concentrada i s’usa en els vapers tipus pod, que funcionen amb pocs watts i no produeixen gaire vapor.

Els dos sistemes de vaping són menys perjudicials que el tabac. Hi ha estudis al Regne Unit que assenyalen que són un 95% menys nocius que el tabac. Per això en aquest país el Govern recomana utilitzar el vaping per deixar de fumar, perquè no hi ha combustió i no hi ha res que s’estigui cremant, només vapor. A més a més, els líquids de vaping venen amb sabors de fruites o fins i tot de pastissos i llaminadures, i no deixen olor a tabac.

I aquests beneficis els has comprovat personalment?

Hi ha molta gent que pensa que la nicotina és el químic més perjudicial quan fumes, però la veritat és que no és el component del tabac més perjudicial, ho són més totes les altres substàncies que acompanyen el tabac.

La nicotina que es pot consumir quan es vapeja no és tan nociva com la gent creu. Per la meva experiència personal he notat que els meus pulmons han millorat molt en deixar de fumar i només vapejar. No tinc ni tos ni mucositat als matins. El vapeig salva vides i aquest hastag és molt important: #elvapeosalvavidas.

Per què han desaparegut botigues?

El vaping ha tingut molt mala fama als EUA perquè els joves començaven a vapejar amb pods d’un sol ús i aquests porten nicotina. El Govern nord-americà va declarar la guerra al vaping perquè els joves no s’enganxessin a la nicotina, quan en realitat està fet perquè la gent deixi de fumar. També es van detectar persones que desenvolupaven malalties pulmonars, però es tractava de gent que vapejava líquids amb marihuana i altres substàncies relacionades amb aquesta droga i, en aquests casos, sí que pot causar danys.

Vapejar és car?

És molt més econòmic que el tabac. Si el client vol deixar de fumar i ha de comprar el vaper i els líquids per primera vegada, pot gastar-se entre 25 i 100 euros. Però a llarg termini, si una persona fuma un paquet de tabac al dia que li costa 5 euros, són 150 euros al mes, mentre que un pot de líquid per vapejar costa entre 10 i 18 euros i et pot durar gairebé un mes. El primer mes, el vaping pot costar igual que el tabac, però després estalvies molts diners.

Què podem trobar a la teva botiga?

Vapers, líquids i accessoris com resistències o el cotó que es posa en els atomitzadors reparables. Tots els vapers venen amb un atomitzador, però hi ha alguns que fan més vapor i sabor que els altres, aquests són els reparables. En aquests és el client qui munta les resistències i el cotó al seu gust. Són més avançats.

 964 total views,  1 views today