Facebook Twitter Instagram WhatsApp
    Trending
    • El Consell Comarcal impulsa un recurs per prevenir i millorar l’addicció dels joves a les pantalles
    • Figueres inaugura la restauració de les Basses del Terrisser
    • Agostino Avventurato, alcaldable pel PP a Castelló-Empuriabrava
    • Vilafant demostra que els jocs són una eina educativa
    • SOM marca el rumb cap a la millora de la seguretat a Castelló i Empuriabrava
    • Tots els sabors de Roses a la Ruta de la Tapa
    • Presentació del VI Fòrum Viles Florides a Castelló d’Empúries
    • La 3a edició del Saló dels Oficis reunirà 150 empreses, 3000 alumnes i administracions amb 14 sectors de formació professional
    WhatsApp Twitter Facebook Instagram
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Hotel Octavia Cadaques
    Petrolis Figueres - Venda de gasoil a domicili - Carburants i combustibles
    • Inici
    • Agenda
    • Empresa & Serveis
    • Entrevistes
    • Gastronomia
    • Gent i Oci
      • Actes Socials
      • Fires i Festes
      • Homenatges Vellesa
      • Cultura
      • Especial Fires Santa Creu
      • Especial anversari CRAE
      • Especial Vi de l’Empordà
      • Especial Dona Empresària
      • Gent de l’Empordà
    • Curses
      • Cursa de la Dona de Figueres
      • Cursa de la Dona de Roses
      • Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries
      • + Curses
    • Salut i Bellesa
    • Notícies
    • Pobles
      • Alt Empordà Poble a Poble
      • L’Encant de l’Empordà
      • L’Empordà
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Inici»Gent i Oci»Fires i Festes»Ventalló posa l’oli com un producte gastronòmic de referència
    Fires i Festes

    Ventalló posa l’oli com un producte gastronòmic de referència

    10 d'Octubre de 20229 Vistes
    Fira Oli Ventalló

    El passat 2 d’octubre es va celebrar la Fira, que enguany celebrava la trentena edició i recuperava tot el seu esplendor

    El primer diumenge d’octubre, a Ventalló, es va celebrar la Fira de l’Oli que enguany ha arribat a la seva trentena edició. Un esdeveniment que situa el poble com a referent de l’oli (i d’altres productes agroalimentaris) a la comarca, a la demarcació i al país. Les fires, a més, esdevenen elements de dinamització econòmica, social i cultural dels nostres pobles. I això ha estat ben evident a Ventalló des dels inicis de la fira i fins ara.

    Amb una trentena de parades distribuïdes a l’entorn de la plaça de la Font i als carrers annexes, la fira arriba “en un moment d’impàs, perquè coincideix en que s’acaba una temporada i se n’obre una de nova. La temporada que es va acabar el 30 de setembre va ser realment complicada”, reconeixia l’alcaldessa de Ventalló, Mei Costa.

    Els productors recordaven que primer vàrem tenir una forta secada durant els d’octubre de l’any passat. Això va fer que les olives maduressin més ràpid del que els tocava i no va haver la collita esperada. Ara resulta que la sequera també ens està afectant, tot i que l’olivera està preparada per viure aquestes situacions de falta d’aigua. Les pluges dels mesos d’agost i setembre van alleujar una mica la mica la situació, igualment que les que han caigut el que va d’octubre.

    Després de dos anys de pandèmia, la Fira de l’Oli va recuperar l’acte institucional de la inauguració amb un parlament a càrrec de l’arqueòleg Joaquim Tremoleda, que va parlar de l’oli i l’olivera a les civilitzacions que ens han precedit i molt especialment de la seva penetració per Empúries i de les restes trobades al llarg dels segles. A Tremoleda el van acompanya, amb diferents parlaments, els diferents representants d’institucions com Jordi Vergés, del departament d’Acció Climàtica, Jordi Camps, de la Diputació de Girona, i Josep Maria Bernils, del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

    La Fira coincideix amb la celebració de la Festa Major del poble, dedicada a Sant Miquel. Un dels actes complementaris va ser un tast de varietats d’olis a càrrec del periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós i preparat des del trull d’oli local. Durant la presentació, García va recordar que “l’oli és un aliment que va bé a tothom i forma part de la nostra cultura més ancestral. Val a dir que sempre l’hem tingut a la taula de casa i massa sovint el consumidor en general s’ha pensat que havia de ser una cosa barata. El gran consum es realitza a base de posar al mercat olis de baixa qualitat, però hem de tenir clar que la qualitat té un preu.

    Fira Oli Ventalló
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

    Entrades relacionades

    Fires i Festes

    I Fira de la Transhumància a Mollet de Peralada

    14 de Març de 2023165 Vistes
    Fires i Festes

    19a Fira de la ceba i el calçot de Vila-Sacra

    9 de Març de 202369 Vistes
    Fires i Festes

    Carnaval Cabanes 2023

    9 de Març de 2023134 Vistes
    Cercar

    Revista Crae 370

    370CRAE
    • Aj Santa Llogaia
    • Ajuntament Avinyonet
    • Ajuntament Vilabertran
    • Ajuntament Vilasacra
    • Ajuntament Armentera
    • Hotel Octavia
    • Restaurant Sa Gambina
    • Parquets Emporda
    • Estanc n8
    • Estanc n8
    • Retec SL
    • Assessoria Lloret
    • Mineralia
    • Matfi3
    • Mecanica Puig
    • Pinsos Casademont
    • Pere Ullastre
    • Vidres Empordà
    • Teo Jordà
    • ICAD
    • Taller Juanola
    • Empordalia
    • Tot Salons
    • Trull Boadella
    • Can Marti
    • Agencia Selles
    • Farmatural
    • Guia Restaurants
    • CRAE
    • CRAE
    • CRAE
    Contacte

    REVISTA CRAE
    C. Fossos 20
    (Cantonada C. Colom)
    17600 Figueres
    Alt Empordà, Girona

    T: 872 01 57 27
    M: 650 750 661

    info@revistacrae.cat

    Informació
    • Qui Som
    • Agenda Alt Empordà
    • Notícies
    • Contacte i situació
    • Revista Crae
    • Guia Restaurants
    • Política de Privacitat
    Facebook Twitter Instagram Pinterest
    • Política de Privacitat
    © 2023 CRAE REVISTA CRAE.

    Escriviu a sobre i premeu Intro per cercar. Premeu Esc per cancel·lar.