BETES-I-FILS

La merceria de barri de l’Aurora és un d’aquells establiments que et transporten al petit comerç, a la familiaritat amb el venedor. A la botiga Betes i fils, del carrer Compositor Baró 1 de Figueres, pots trobar tot tipus de llanes, fils, agulles, roba interior de dona i d’home. A més a més, l’Aurora ofereix tallers de patchwork i labors on aprendre tot fent boniques amistats.

Com neix Betes i fils?

Jo feia molts anys que estava en aquest món i volia donar un servei al barri en un moment on s’observava que aquest tipus de botiga estava desapareixent.  

A més de la venda de material de costura, fa tallers. D’on sorgeix la idea?

Jo havia anat a tallers i m’ho havia passat molt bé. Crec que és una manera molt amena d’aprendre i facilitar la interacció amb altres persones.

Per què creu que el sector de la costura no desperta tant l’interès dels homes?

Històricament ha sigut així. És un àmbit que se n’ha ocupat la dona, tot i que ara està canviant.

Com a botiga de barri, què creu que li faria falta al comerç de Figueres?

Potser caldria que l’ajuntament oferís més facilitats a la gent emprenedora perquè pugui obrir nous negocis a la ciutat.

És un moment complicat pels petits negocis?

Sí, sobretot per la situació de pandèmia de la Covid, els confinaments i les mesures que s’han aplicat. Hi ha molta gent que ha perdut la feina i té moltes dificultats per arribar a final de mes.

El petit comerç es veu afectat per les compres online. És el cas del seu negoci?

De moment encara no hem notat que hi hagi una relació directa entre la compra a través d’internet i les vendes a la merceria.

Té facilitat la dona per ser empresària?

Actualment sí. Pel que fa a la meva experiència a l’hora de posar en marxa Betes i fils, he trobat els obstacles i ajudes habituals en l’obertura d’un negoci.

Com descriu un tema de moda: la conciliació familiar?

En el meu cas, els meus fills ja són grans, i això em permet compaginar la vida familiar i professional.