Barry_Shop

A la plaça del President Josep Tarradellas de Figueres, des de l’any 2009, hi ha una botiga de segona mà. Barry’s Shop. Un local amb una gran oferta d’articles de segona mà, antiguitats i electrodomèstics. “Donem una segona vida als productes”, assegura el propietari, en Barry.

Segons el venedor “abans no interessava tant la segona mà, però això ara ha canviat”, i el tipus de públic que entra a al seva botiga és molt variat, “des de gent gran fins a gent jove que comença el seu primer lloguer”. I és que al local ofereix una bona diversitat d’objectes de decoració, mobles i aparells elèctrics que encara tenen molta vida.

En Barry, originari de Guinea Conarky, treballava de camioner i de ferrer. Tot anava bé. Però l’any 2009, amb la crisi, es va quedar sense feina. Tot i enviar molts currículums, no trobava res, com molta gent. Llavors es va acostumar a anar de mercat en mercat, venen articles de segona mà. Però buscava un objectiu: estabilitat per la seva família. Per això quan va veure la possibilitat d’obrir una botiga a Figueres li va dir a la seva dona que era la seva “oportunitat”.

A través de l’Ajuntament, va elaborar un pla d’empresa, i després, mitjançant un crèdit al banc, va poder tirar endavant el seu projecte. Somriu mentre afirma que “Ja el tinc liquidat. Per sort ja no dec res al banc!” . Però el venedor recorda els inicis i insisteix que “si no tens opció de cap aval, és molt difícil obrir un negoci aquí. Et pot donar per menjar i pagar impostos, i prou”. I és que aquest lluitador nat confessa que tot i no guanyar gaires diners, en té suficients per “poder viure i reinvertir en el negoci”.

 1,946 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui