Gran assortit de viandes cuinades per emportar, amb unes receptes que es remunten a la primera generació del negoci: l’àvia Petronila i el seu marit Joan van començar a servir a la ciutat fa 7 dècades. Ara, en Jordi Marull, la tercera generació, encapçala l’establiment ubicat al carrer Nou número 35.
– Des de quan existeix Ca La Petronila i com valores aquesta trajectòria?
Ca la Petronila va obrir l’1 de maig de 1950, sent una petita botiga al carrer Caamaño. Concretament, una botiga de queviures on a l’inici bàsicament es coïa grana i es venien croquetes, fins que va transformar-se definitivament a una botiga de plats preparats, la que és avui dia ben coneguda per a molta gent.
– Després d’aquesta trajectòria, ara mateix, a finals de 2023, com definiries o com t’agrada que es conegui el negoci? Quines són algunes de les vostres especialitats?
Ras i curt: un establiment familiar que intenta fer una cuina casolana tradicional com la que feia l’àvia. Entre les especialitats, a tall d’exemple, podríem parlar, sobretot, dels canelons. També dels macarrons, croquetes, amanides variades, llegums, cargols a la llauna… De segons, tenen molta sortida els guisats i rostits i les postres casolanes també tenen molta requesta.
– Amb quins clients compteu? Suposo que molts d’ells ja són fidels…
Majoritàriament els nostres clients són dels voltants de Figueres i comarca. En efecte, alguns han acompanyat el negoci tota la vida; ja venien a comprar amb la mare o l’àvia.
– Quin és el teu càrrec i amb quin equip comptes?
En soc l’encarregat i, a banda dels meus pares, tenim un equip de treball de nou persones.
– Finalment: per què algú us ha de conèixer o confiar en vosaltres?
Molts clients ja ens coneixen de tota la vida, han continuat confiant en nosaltres diferents generacions i, després de tants anys amb el boca a boca, hem arribat a molta més gent.