“La meva àvia Petronila i el seu marit Joan van començar a servir a la ciutat fa 7 dècades i ara continuem elaborant viandes de cuina tradicional catalana per emportar”
-Quan va començar el vostre establiment?
Ca la Petronila va obrir l’1 de maig de 1950, per fires de Figueres. Va començar el negoci la meva àvia, després van seguir els meus pares i, ara, jo estic al capdavant de la botiga, que, des del carrer Nou número 35 de Figueres, servim menjar per emportar i som un establiment familiar que fa cuina casolana tradicional com la que feia l’àvia.
-Quina és la vostra oferta de menjars?
Elaborem un ampli ventall de primers i segons plats de cuina tradicional catalana, com ara macarrons, ensaladilla, amanida d’arròs, pilotilles, canalons, croquetes, galtes de porc, canelons, guisats… entre altres. També llegums cuits i croquetes, que són les viandes amb què va començar ca la Petronila.
-Tenim a punt la campanya de Nadal?
Sí, i tant. Per festes, servirem pollastre farcit, que porta salsitxes, prunes, orellanes i poma. Altres plats nadalencs són el xai al forn, el pollastre amb gambes i una especialitat de ca la Petronila és l’ànec amb salsafins, una hortalissa molt típica de Caldes de Malavella.
-Com ha canviat la clientela amb els anys?
Tenim clientela molt variada. Abans qui venia a comprar era la gent gran i sobretot les dones, perquè moltes d’elles no treballaven fora de casa. Ara, per sort, ha canviat i els homes també fan la compra. Notem que la gent cuina menys, perquè té menys temps.
-Ets també entrenador de bàsquet, què recomanes als jugadors?
Vaig entrenar l’ADEPAF i des de fa dos anys estic al Club Esportiu Vilafant. Per fer esport, el millor són els hidrats de carboni a punta pala, per tant: macarrons i amanida d’arròs són ideals.
-Oferiu productes de quilòmetre zero?
Sobretot en productes d’horta com carbassa, carbassó, tomata i pebrot a més de la carn, que prové d’escorxadors de proximitat.