Carnisseria_Sart

Fa quatre anys la carnisseria Sart va canviar de localització i, ara, aquella botiga del carrer major de l’Armentera, s’ha reconvertit per oferir, a més d’embotits artesans, exquisits plats cuinats i menús diaris elaborats per en Ricard Josep Puig, la nova generació de la familia de carnissers i autor d’aquesta proposta de menjars.

La cuina d’en Ricard es caracteritza per conservar i potenciar tots els sabors i olors dels plats elaborats, i ho fa amb uns excel·lents productes, de la mateixa manera que ho ha fet la carnisseria Sart des de fa més de trenta anys.

Ha viscut la carnisseria des de petit i ara impulsa la nova línia de negoci. S’ha format en aquest sector, també?

Podem dir que sí. Vaig cursar el doble grau mitjà d’hosteleria al CETT  (School of Tourism,Hospitality and Gastronomy) de Barcelona, que incloïa tant cuina com sala. Un cop acabat, vaig anar a treballar a diferents empreses, per veure si m’agradava més la cuina d’alta gastronomia o una més tradicional. Finalment vaig decidir venir a casa i engegar la línia dels plats cuinats. D’alguna manera podem dir que és més agradable. L’horari és millor que el de l’hostaleria, i tot i que es treballa durant tot el dia, no acabes a les dotze de la nit! Aquí pots tenir vida i s’agraeix. 

Com va sorgir la iniciativa de fer els menús?

Durant la pandèmia molts treballadors ens van demanar si en fèiem. Ho vam veure com una oportunitat i ara oferim els menús i plats cuinats diàriament, a més del què elaborem pel cap de setmana.

Quina és l’especialitat de la seva cuina?

Cuino tot el què em demanen, arrossos i rostits és el més habitual. Tot i que també faig plats més selectes, com un steak tartar o un de carpaccio de peu. La veritat és que jo sempre dic als meus clients que estic disposat a cuinar-ho tot, puc aprendre com fer-ho i elaborar les meves pròpies receptes. La gent n’està molt contenta, i això és el més important.

 1,611 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui