Celler Cooperatiu d’Espolla

El celler cooperatiu d‘Espolla és un edifici cooperatiu de tres naus, inaugurat el 1931. Al llarg dels anys s’han fet reformes per modernitzar les instal·lacions, sempre amb l’objectiu de conservar l’estructura original. Disposa de 185 Ha en propietat dels seus socis i conrea les varietats de raïm de: Carinyena blanca, roja i negra, Garnatxa blanca, roja i negra, Macabeu, Moscatell d’Alexandria, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Monastrell, Chardonnay i Sauvignon blanc amb els quals elaboren els seus vins blancs, rosats, negres i els tradicionals vins dolços.

De les seves maques destaquem: Vins de Postal, Clos de les Dòmines, Babalà, Panissars, i Vinya Orlina.

El celler es pot visitar en horaris concertats, en català, castellà i francès i té un durada d’una hora i mitja i una capacitat de 2 fins a 22 persones.
Contacte: www.cellerespolla.com/es/enoturisme.
Preu: a consultar

Per tal de saber el moment actual i les novetats a la Fira del Vi ens hem adreçat a Pau Albó, l’enòleg del Celler Cooperatiu d’Espolla.

Com veus el moment actual de la vinya empordanesa?

Doncs tot i que les números no ho reflexen, perquè en els últims anys hi ha una estabilització de la superfície total, ho veig prou bé. Cada vegada es perden menys hectàrees de vinyes velles que és el que estava passant darrerament i que és el que ens permetrà seguir diferenciant-nos.

Qué hi falta? Qué sobra?

Hi falta jovent format i preparat que s’hi vulgui dedicar i renovi les pràctiques agrícoles que ja han quedat una mica obsoletes.

Quins són el propers reptes del vostre celler?

Sempre n’hi ha molts, però crec que ara que ja hi som més a prop, la idea és celebrar els 100 anys de la construcció del celler del 1931.

De tots els vins que elaboreu quin és el seu preferit?

Depèn del moment i la companyia però el que mai falla és el Babalà Negre.

Porteu alguna novetat a la Fira del vi d’enguany?

Portem anyades noves en què anem redefinint l’estil dels vins.

Celler Cooperatiu d’Espolla

 674 visualitzacions totals,  4 vistes d’avui