Celler Martí Fabra

A masia Carreras ens trobem amb una masia del segle XIV on es produeixen vins des de fa moltes generacions, i amb uns terrenys pissarrosos, situats a la serra de l’Albera, on creixen unes vinyes que donen raïms de qualitat excepcional. El resultat: uns vins amb un caràcter i una elegància incomparables.

El celler Martí Fabra és un celler familiar que, des de fa generacions, es dedica a la vinya i al vi. Tenen la sort de conservar vinyes centenàries; vins dolços i rancis fets pels seus avantpassats; treballant amb dipòsits i bótes que han passat de generació en generació. Els seu propòsit és que moltes generacions més puguin gaudir d’aquest llegat, i és per això que el tracten amb el màxim respecte, encara que això impliqui sovint un gran esforç.

Disposen de 28Ha pròpies de vinyes de lledoner blanc i negre, carinyena blanc, roja i negra, moscatell, chardonnay, cabernet sauvignon, ull de llebre, sirà i merlot i elaboren vins blancs, rosats, negres i dolços, amb les marques Verd Albera, Lledoner, Flor d’Albera, Masia Carreras, L’Oratori, Selecció Vinyes Velles i Masia Pairal Can Carreras. En el camp de l’enoturisme realitzen visites al seu celler, d’una hora i trenta minuts de durada i en horari concertat. (Tel. 972 56 30 11).

Aquesta és la opinió de masia Fabra sobre el moment actual i els seus reptes sobre la vinya empordanesa i el seu celler en particular.

Com veieu el moment actual de la vinya empordanesa?

Actualment la vinya empordanesa viu un bon moment ja que cada cop més s’aposta per la qualitat, posant en valor i recuperant varietats tradicionals, fent una agricultura més respectuosa amb la terra i el medi.

Qué hi falta? Qué sobra?

Al nostre entendre ni en sobra ni en falta, sempre hi hauran coses a millorar, òbviament, però la feina a la vinya és molt sacrificada, qui la treballa realment s’estima aquesta terra i l’ofici i segurament ja fa tot el que bonament pot per tirar-la endavant.

Quins són el propers reptes del vostre celler?

Els nostres reptes de futur s’enfoquen a mantenir la línia de treball de les vinyes i els vins, acabant de completar la transició de cultiu ecològic a les vinyes i millorant els processos dins del celler en vistes d’augmentar la qualitat dels vins.

De tots els vins que elaboreu quin és el vostre preferit?

Tots els vins tenen un què en especial, però segurament els vins dolços, que entronquen directament amb els vins dels nostres avis i besavis, són els que ens fan emocionar més.

Porteu alguna novetat a la Fira del Vi d’enguany?

No portarem cap novetat enguany, si bé esperem de cares a Nadal poder presentar alguna referència nova del celler.

 294 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui