Celler Martí Fabra

Claret d’Albera (novetat), Flor d’Albera, Verd Albera, Masia Carreras (recentment distingit), L’Oratori, Selecció Vinyes Velles i Masia Pairal Can Carreras són les seves marques

Situat a Sant Climent Sescebes, amb vinyes emmarcades a la serra de l’Albera, trobem el Celler Martí Fabra, amb molta història a la comarca, ja que els seus fonaments es remunten a l’antiga Masia Carreras, construïda durant el segle XIV.

El celler amb el temps s’ha modernitzat, amb l’objectiu de créixer i ampliar els seus serveis, sense perdre l’essència que representa. De pare (Martí Fabra) a fill (Joan Fabra) es traspassa la filosofia de la casa.

Durant la festa dels Millors Vins de la Guia de Vins de Catalunya 2020, celebrada el novembre passat, Martí Fabra i Carreras va ser premiat per la seva llarga trajectòria al capdavant del celler, de més de sis dècades. Fabra va aconseguir mantenir el llegat familiar, que compta amb bótes i vinyes centenàries de carinyena i garnatxa.

La interessant i nova proposta del celler és el Claret de l’Albera, nascut en l’anterior verema. La idea que els va engrescar va ser recuperar una tipologia de vi típica a la zona, la del vi claret, certament perduda enfront dels rosats. El resultat: un vi d’un vermell brillant, intens en nas i amb cos en boca, apte per beure tot l’any i per acompanyar tot tipus de plats elaborats.

També cal fer especial menció als seus vins negres. En la seva tasca d’elegir el millor vi català del 2019, Miquel Hudin, crític i autor de les guies Vinologue i periodista a Decanter, coneguda revista de vins, va declarar que el millor dels millors era el vi Masia Carreras Negre 2016. Una carinyena negra entramuntanada, amb gran potència aromàtica i molt elegant.

Amb tot, és ben recomanable per a tots aquells interessats en el món vinícola que s’apropin a aquest històric celler per tal d’identificar i conèixer el territori a través de la vinya i del vi.