Parlem amb Jorge Chirinos i la Yajaira, de Chirant Cafè, situats al carrer Nou 148 de Figueres, i que enguany celebren el ser quart aniversari.
Què se sent en celebrar el quart aniversari?
Sentim moltes emocions, ja que en aquests quatre anys han passat moltes coses. A finals de 2019, vam deixar les nostres feines per emprendre el nostre projecte, el Chirant Cafè, amb tota la il·lusió. Al cap de poc, vam patir la pandèmia i va suposar un sotrac molt fort, però vam resistir. Ara, estem orgullosos per la feina feta i de la nostra clientela, que ens aprecia molt.
Quines són les especialitats del vostre establiment?
Els entrepans d’autor, fets al moment, els croissants especials i els pastissos. En l’oferta d’entrepans, tenim el de tonyina amb salsa de fines herbes, el de pollastre amb guacamole i el de rosbif amb salsa de pebrots vermells i formatge; sandvitxos que no trobes a cap altre bar de Figueres. També servim croissants especials: el farcit amb gerds i el de xocolata.
Figueres és ciutat llaminera?
Sí i tant. Des del Chirant Cafè elaborem pastissos propis que són un equilibri entre la tradició pastissera catalana i els sabors dolços de Veneçuela. De fet, des de fa vint anys, diguem: «Som ciutadans empordanesos nascuts a Veneçuela». Els nostres pastissos són creacions d’autor que oferim tant en format individual «tarrines» com en gran format per a celebracions.
Què significa Chirant?
És el concepte format pels nostres cognoms: Chirinos i Antequera.
Com ho feu per fidelitzar els clients?
Ens agrada molt el tracte amb la gent i aquest és el punt fort del nostre projecte.
Feu altres activitats en el Chirant Cafè?
El nostre establiment també està obert a propostes i així hem acollit esdeveniments diversos: constel·lacions familiars, tallers de manualitats i presentacions comercials.
Quina és la degustació ideal per al públic que encara no us coneix?
Suggerim els esmorzars i berenars-sorpresa que es poden prendre al Chirant Cafè o bé encarregar-los com a obsequi i que nosaltres els portem a domicili o al lloc de treball. Es tracta d’una capsa amb disseny propi que inclou un entrepà mini a escollir, un croissant especial, un croissant normal, una coca vegetal o de formatge amb xampinyons i una beguda, cafè o refresc. Molts clients s’emocionen en rebre-la.