Parlem amb Jaume Guitart de la Fundació Roses Contra el Càncer i amb Montse Castro i Pere Sastre del Club Atletisme Roses.
Quines novetats tindrà la Cursa de la Dona de Roses 2023?
Tindrem una batucada per animar encara més la festa i disposarem d’una fila zero per a les persones que vulguin sumar-se a aquesta cursa benèfica. Tindran també samarreta, però sense dorsal. Pel que fa a la samarreta, enguany serà de color verd i mostrarà l’skyline de la vila de Roses.
Sou la Cursa de la Dona més veterana de Girona
Certament, som la Cursa de la Dona més antiga de Girona i en 2023 arribarem a la setzena edició. Fins i tot durant la pandèmia la vam organitzar i llavors la podies fer pel teu compte, al llarg d’una setmana, en dos recorreguts: mar i muntanya.
Quin ha estat el rècord de participació?
En 2019 vam arribar a 1.800 participants i en 2022, després de la pandèmia, vam assolir la xifra de 1.365. Aquest any, ens agradaria aconseguir 1.800 persones, com en l’època prepandèmia.
Quina és la finalitat de la Cursa de la Dona de Roses?
Recollir donacions per poder desenvolupar els objectius de la Fundació que són bàsicament dos: ajudar els malalts de càncer i els seus familiars i també promoure la recerca per tal de combatre aquesta malaltia; així lliurem fons a centres d’investigació com l’Institut Català d’Oncologia (ICO).
Amb quin equip compteu per poder organitzar la cursa?
La Cursa és organitzada per la Fundació Roses Contra el Càncer, amb la col·laboració del Club Atletisme Roses i de l’Ajuntament de Roses. A més, s’impliquen socis, col·laboradors, patrocinadors i voluntaris. Gràcies a tots ells la podem fer realitat.
Com podem inscriure’ns a la Cursa de la Dona de Roses 2023?
En el nostre web https://fundacioroses.org/ es poden formalitzar les inscripcions i també de forma presencial a les nostres oficines, al carrer Josep Espronceda 44 de Roses.
Quina és la col·laboració de la Fundació Roses Contra el Càncer amb la Càtedra Oceans i Salut Humana?
Tenim una dotzena d’usuaris de la nostra Fundació que fan snorkel per a un estudi de la Càtedra per avaluar si fer aquesta activitat marítima, com és nedar i observar la vida marina i sense equip de busseig autònom, comporta beneficis a les persones afectades pel càncer.