Julia_Gil

Júlia Gil, l’alcaldessa d’Avinyonet de Puigventós, celebra poder tenir un carnaval gairebé com els d’abans de la pandèmia i ens comparteix el seu punt de vista sobre els drets de les dones en la societat actual

– Com s’ha preparat enguany la nova edició del Carnaval al municipi? Qui s’hi ha implicat?

Enguany, tenint en compte la millora de les notícies en relació amb les mesures sanitàries, el Carnaval s’ha preparat amb molta il·lusió, després d’haver-ho cancel·lat en les darreres edicions a causa de la situació provocada per la pandèmia. Tot i això, hem modificat els horaris i l’emplaçament per dur-lo a terme amb precaució i fer-lo en un espai obert a l’aire lliure.

Com és habitual, hem pogut comptar amb l’Associació de Famílies de l’Escola Gonçal Comellas, d’Avinyonet de Puigventós i amb l’Espai Jove Avinyonet, als quals els vull agrair la seva implicació.

– S’acosta el 8M. Un any més, com cal celebrar i reivindicar aquest dia?

Malgrat els avenços aconseguits al llarg dels darrers segles, els drets de les dones no estan plenament garantits. Vivim en una societat, que tot i haver avançat pel que fa al dret de les dones, es troba atrapada en els estereotips que, encara, defineixen quins són els rols femenins i/o masculins, i que s’acaben assumint com quelcom “normal”.

Sortosament, la transformació que ha anat vivint la societat, envers la perspectiva de gènere, ha impulsat que, avui en dia, hi hagi més dones al capdavant de les empreses o de projectes culturals, socials i polítics. Però no podem obviar que, en la majoria dels casos, aquest rol no implica que no existeixin desigualtats i discriminacions envers els homes que ocupen els mateixos càrrecs de responsabilitat.

Aquest dia, i cada dia, cal continuar treballant per una societat més justa, equitativa i lliure per a les dones. Hem d’impulsar els canvis que siguin necessaris perquè la igualtat entre persones, sense cap condició, sigui una realitat.

 6,917 visualitzacions totals,  8 vistes d’avui