Julia Gil

Entrevista a Júlia Gil, alcaldessa d’Avinyonet de Puigventós, pel Dia de la Dona 2021.

– Com et definiries?

Dona, mare, companya i amiga. Però per sobre de tot, persona humana, empàtica, proactiva i que sempre intenta buscar la part positiva. “No facis als altres el que no t’agradaria que et fessin a tu”, “L’únic lloc a on l’èxit es troba abans que el treball és al diccionari” i “Als problemes, solucions” són frases que m’acompanyen en el meu dia a dia.

– Creus que la pandèmia ha agreujat les desigualtats socials homes i dones?

La crisi sanitària originada per la Covid-19 ha deixat al descobert les desigualtats de gènere, que han quedat més visibles:

– Sobrecàrrega del treball sanitari i de serveis essencials. Les dones representen el 70% del personal sanitari a tot el món i són majoria en altres sectors com el de l’alimentació, la neteja hospitalària i les residències.

– Centralitat de les tasques de cures. Les dones continuen realitzant gran part del treball domèstic i la cura de persones dependents no remunerat econòmicament.

– Major precarietat de les dones i pobresa laboral.

– Augment del risc de violència masclista i altres tipus de violències contra les dones. Derivat de la situació de confinament.

– Una dona que admiris (o hagis admirat al llarg de la història), famosa o no famosa, i per què:

Qualsevol de les dones que, famoses o des de l’anonimat, amb la seva lluita, les seves accions i la seva capacitat de superació han estat i són l’exemple a seguir i han ajudat a millorar la situació de dones de tot el món.

– Sovint s’atribueixen superpoders a les dones per la seva capacitat de fer moltes tasques alhora. Quin poder sobrenatural t’agradaria tenir?

M’agradaria tenir l’habilitat de poder acabar amb les injustícies i amb els abusos contra els drets humans.

 789 total views,  4 views today