Lidia Ferrer

La primera tinent d’alcalde i regidora de Cultura de l’Ajuntament de Port de la Selva ens explica com veu la situació de la dona en la política municipal.

– Com està el Port de la Selva després d’haver passat (esperem) la pitjor part de la Covid?

Afortunadament, el nostre poble, s’està recuperant bé de l’impacte de la Covid. El sector turístic, que no hem d’oblidar que és la font de màxim ingressos en molts sectors empresarials del nostre municipi, sí que encara està una mica tocat, sobretot la part del turisme estranger, però gràcies al turisme de proximitat i el de segona residència, hem pogut salvar la temporada turística alta (de Sant Joan a mitjans de setembre). Confiem que aquest any, amb la relaxació de les restriccions aplicades aquests dos darrers anys puguem notar un increment de visitants en la resta de l’any.

– Com a regidora d’un municipi, creu que hi ha igualtat l’àmbit de la política local?

Ja fa temps que en el nostre municipi es treballa per tal de tenir la màxima igualtat en aquest àmbit. Un clar exemple és el consistori d’aquesta legislatura. De set regidors que tenim, cinc són dones. I ben segur que en les pròximes legislatures continuarem fent feina per tenir sempre el màxim d’igualtat en aquest i en altres àmbits.

– Quines són les potencialitats que creus que tenen les dones (o tu pel fet de ser dona) en l’àmbit de la política?

Personalment, crec que si realment volem parlar d’igualtat, no podem parlar de potencialitats de la dona per sobre dels homes. Està clar que els dos gèneres tenen unes aptituds diferents per fer política o moltes altres coses, crec que l’important és saber combinar-los, és a dir saber treballar junts. Crec que aquí és on radica la importància de la igualtat.

– Quines són les polítiques que serien necessàries per facilitar l’accés a la política per part de les dones?

Crec que el pilar més important de tots, és aconseguir la màxima conciliació familiar. Avui dia és molt difícil d’aconseguir-la i en l’àmbit de la política encara més. Els polítics hem de ser polítics les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

– Hi ha alguna dona que sigui una referència per vostè?

No m’agrada tenir referents, m’agrada agafar el millor de cada persona independentment del seu gènere, i sobretot aprendre molt de mi mateixa i anar aprenent dels errors comesos. D’ençà que soc regidora puc ben dir que cada dia aprenc una cosa més. És un repte constant.

 6,919 visualitzacions totals,  8 vistes d’avui