Celler Marià pages

Amb vida des de l’any 1870, els principals vins que surten actualment del celler són les marques Serrassagué, Taca Negra, Rosa-T i Vinya de l’Hort, emmarcats dins la DO Empordà.

Ubicat al centre de Capmany, el Celler Marià Pagès ofereix productes elaborats totalment amb matèria prima pròpia, des del raïm collit de la vinya fins a l’última gota de la copa. Aquesta premissa, complerta des dels seus inicis, avala el creixement de la seva producció vinícola de qualitat, la qual superen any rere any.

Marià Pagès es troba dins de la casa pairal Can Llibori, on, entre els seus murs de pedra, hi ha les bótes de roure de criança negre i garnatxa. L’activitat del celler es remunta a l’any 1870, iniciada per l’avi Mariano arran d’un trull d’oli que disposava. Més endavant, l’any 1994, el celler comença a comercialitzar sota el paraigua de la marca Serrassagué. La Cambra de Comerç va distingir a Marià Pagès com un dels cellers amb més antiguitat de Catalunya.

Tal com diu la Sandra, filla d’en Marià, el propietari del celler: “Tant en el vi com en el disseny, l’important és buscar l’equilibri i l’harmonia dels elements”. I així ho fa ella, que és sommelier per afició i interiorista per vocació. La producció integrada del celler de vins joves (negres, rosats i blancs), de criança i dolços, amb alts criteris de sostenibilitat, forma una gamma de vins definits com a “equilibrats, frescos, complexos i elegants”.

Els principals noms que sorgeixen de Marià Pagès són: els Serrassagué blancs, rosats i negres; els vins joves Mar de Lluna (negre), el Rosa-T (rosat) i el Vinya de l’Hort (blanc) i el criança Taca Negra. Quants als vins dolços, la melosa Garnatxa i el Moscatell són els més apreciats pels clients.