Miracles Cervera

La gerent de l’Hostal-restaurant La Tina del Port de la Selva afirma que ella mai ha tingut més problemes que un home a l’hora d’estar al capdavant del seu negoci. Però s’ha de tenir en compte que Miracles és una dona de caràcter, de les que no es deixa manar, i que la seva feina és la seva vocació. “Si tornés a néixer, tornaria a fer el mateix”, assegura.

Quan va començar a funcionar l’hostal?

La Tina va començar sent una discoteca l’any 1963. Des del principi va ser un local que va tenir molt èxit i posteriorment es va convertir en un bar de nit, el que es deia llavors una ‘boîte’. Però com el local era al centre de la vila i a les nits hi havia massa soroll, no la van deixar funcionar i finalment, l’any 73, es va convertir en un hostal amb restaurant. Jo estic treballant aquí des de l’any 75, quan em vaig casar amb el fill dels propietaris.

Quins serveis oferiu?

Tenim el restaurant i l’hostal i també disposem d’apartaments turístics. Funcionem durant tot l’any, però amb la crisi de la covid tot està més fluix, perquè no ve tanta gent. Ara que s’ha obert el confinament comarcal, comença a haver-hi més moviment i, encara que no és com abans, també ens han començat a entrar reserves per a l’estiu.

Quines són les vostres especialitats gastronòmiques?

La nostra cuina és molt casolana. La nostra carta ofereix la possibilitat de tastar plats com un bon suquet de peix, uns calamars del Port de la Selva a la planxa, turbot al forn, musclos al nostre estil o canelons casolans de tota la vida, a més de les paelles de sempre. També tenim menú diari.

Ha estat difícil per a tu estar al capdavant del negoci per ser dona?

No, en el meu cas no ha estat difícil. Sempre m’ha agradat molt estar al davant de l’establiment i, si tornés a néixer, tornaria a fer el mateix. Cal tenir en compte que la meva família també tenia una fonda i jo des de petita m’he criat en aquest ambient.

Llavors mai t’has trobat amb problemes per ser dona?

Doncs jo he tingut la sort de què no m’he trobat amb més problemes que un home a l’hora d’estar al capdavant d’un negoci. Començant pel meu marit, que sempre m’ha respectat. A més, sóc una persona que no em deixo manar molt.

Llavors, creus que ja hi ha una equiparació entre els homes i les dones a l’hora de portar un negoci?

A mi, el que em sembla és que les dones tenen ara més força que abans i que també estan més preparades. També crec que les dones tenen més ‘pilleria’ que els homes i veuen les coses més clares. Em sembla bé que hi hagi quotes femenines en l’àmbit de la política i les institucions, però la veritat és que jo sempre he fet el que pensava que havia de fer i he pogut tirar sempre endavant.

Creus que les dones tenen una forma diferent de portar els negocis i que el món aniria millor si manessin més?

Caldria veure-ho, però em sembla que les dones tenen més visió i que saben tenir millor tracte amb la gent en general, el que és una virtut important per a un negoci com el nostre. Jo estic convençuda que les dones tenen cada vegada més futur.

 116 total views,  1 views today