Mireia Pimentel

Entrevista a Mireia Pimentel, alcaldessa de Santa Llogaia d’Àlguema, pel Dia de la Dona 2021.

– Com et definiries?

Tot el que soc és el resultat de les decisions que he anat prenent, la constància del dia a dia i els objectius que em vaig proposant.

– Escull algun moment de la teva vida el qual la condició de dona t’ha perjudicat:

No tinc un moment específic i concret en què m’he sentit perjudicada per ser dona. Però sí que m’he trobat amb situacions les quals se solen anomenar “micromasclisme”. Que em preguntin per quan tindré fills, perquè han considerat que “se’m passa l’arròs”. Que es prejutgi que no vaig maquillada, o que s’associï un mal dia a tenir la menstruació. A més, a part de la discriminació salarial en àmbit laboral, hi ha determinades tasques que se’ns encomanen a fer pel simple fet de ser dones o que s’eviti que ocupem llocs de major responsabilitat en una empresa, ja no només per ser dona, sinó per ser dona i jove.

– Creus que la pandèmia ha agreujat les desigualtats socials homes i dones?

En general, a la nostra societat tot està afectat pel gènere, i per suposat també ho està en el cas de la pandèmia, una crisi que potser les dones són les que porten la major càrrega en l’atenció sanitària. Les mesures de confinament d’aquesta pandèmia han pogut tenir conseqüències en el repartiment de responsabilitats a les llars, i en cuidar als fills. Així, sí que crec que la pandèmia té un impacte molt profund sobre les dones, ja que si ja s’ocupaven majoritàriament de les tasques de la llar abans de la crisi del coronavirus, el confinament ha sobrecarregat més aquestes tasques, entre elles la neteja, cuidar els fills i filles, fer de mestres, la compra, cuinar, etc.

– Una dona que admiris (o hagis admirat al llarg de la història), famosa o no famosa, i per què:

Coco Chanel. Va ser una de les primeres dones empresàries del segle XX i creia en la innovació com una arma de creixement. Encara que va passar per moments econòmics molts difícils, va aconseguir sobreposar-s’hi sempre. Al final, va demostrar que les dones també podien emprendre. Com bé deia: “Per ser irreemplaçable, has de buscar sempre ser diferent”.

– Sovint s’atribueixen superpoders a les dones per la seva capacitat de fer moltes tasques alhora. Quin poder sobrenatural t’agradaria tenir?

M’encantaria tenir el poder de teletransportar-me per estar, en qüestió de segons, a qualsevol lloc, o de manipular el temps, per poder-lo aturar, avançar i fer retrocedir.

 814 total views,  3 views today