La Cursa de la Dona de Roses, la més antiga de la província de Girona, sumarà la seva edició número 15 aquest proper 25 de setembre, recuperant el format festiu i tradicional d’abans de l’etapa Covid. En parlem amb la Núria Páramo, la presidenta de la Fundació Roses Contra el Càncer.
– Com es presenta, enguany, la que pot ser anomenada la Cursa de la “recuperació”?
Efectivament, és l’edició de la “recuperació”. Tot i que el format que vam innovar el 2020 i 2021, en context pandèmic, va tenir molt d’èxit, teníem moltes ganes de recuperar el format tradicional per celebrar la quinzena edició amb el poble. El recorregut torna a ser el que es va fer el 2019, és a dir, planer, de 5 km, urbà passant pel passeig marítim i amb arribada a la Ciutadella. El tret de sortida serà a les 10 h davant de la Ciutadella.
– Hi ha alguna novetat que cal conèixer i vulguis mencionar d’aquesta edició?
Sent la quinzena edició, hem volgut fer una samarreta diferent de la dels altres anys. No volem concretar més, ja que el color i el disseny serà una sorpresa.
– A quantes inscripcions teniu previst o desitgeu arribar?
Havent passat dos anys amb un altre tipus de cursa, volem ser prudents, però també optimistes i, per aquest motiu, ens agradaria arribar als 1500 participants. De fet, per qüestió d’assegurança, les inscripcions estan limitades a aquest nombre.
– Un any més, a banda de la Fundació, compteu amb el Club Atletisme. Com valores aquesta sinergia? Hi ha altres entitats que també es bolquen amb la cursa?
Fa quinze anys que treballem junts amb el Club Atletisme i sempre hi ha hagut bona sintonia. És un gust organitzar aquest esdeveniment amb ells, ja que ens posen moltes facilitats.
Moltes entitats hi col·laboren: per exemple, amb el llistat d’inscrits veiem que molts clubs i associacions del poble s’hi apunten. També comptem sempre amb la Colla Gegantera que participa corrent o amenitzant la cursa amb música. Algun any fins i tot els bombers hi han participat. I algunes escoles també participen de la cursa. És la Cursa de la Dona, però està oberta a tothom: únicament les dones entren en la classificació, però nens i homes hi poden participar i això fa que sigui una cursa molt familiar amb un bon ambient. En definitiva: és la Cursa de tothom!
Foto: Núria Pàramo i Irene Giner, presidenta i secretària de la Fundació Roses Contra el Càncer