Sandra Prats

La figuerenca es va alçar amb el títol de subcampiona del món de pesca submarina a Itàlia el passat mes de setembre. El seu èxit va aconseguir pujar a l’equip espanyol femení al primer lloc del podi.

Què és el què t’atrau d’aquest esport?

La sensació de poder desconnectar dels problemes de la feina. Estar sota l’aigua em transmet tranquil·litat, i moments molt bonics observant aquest medi. De fet, aquest esport és part de la meva vida. A la feina m’ho miro de combinar perquè és una cosa que necessito, és com una droga ben sana!.

Com, quan i per què vas començar?

Tot va començar de ben petita, em ve de família! Són dies de veure pescar els pares, i t’hi vas engrescant. Primer un fusell petit que te’l carreguen, t’acompanyen, els observes. I a poc a poc vas sent autodidacta, fins que t’inscrius a un club, la federativa i d’allà ja avances a les competicions.

Com veus l’evolució del campionat femení de pesca submarina?

Hi ha hagut un gran pas. Tot va començar l’any 2016 amb una iniciativa d’un noi de Mallorca. Per sort ha anat evolucionant fins a poder disputar campionats d’Espanya, europeus i, fins i tot, mundials, amb molts bons resultats.

Quina reacció has trobat per part dels companys (homes)?

El principi va ser dur. La veritat és que he vist algunes que altres rialletes. Però a poc a poc m’he anat fent un lloc en el món de la pesca femenina. Ara ja no se’n riuen, ja hi ha un respecte com amb qualsevol altre competidor.

Què representa per a tu aconseguir el subcampionat?

Per a mi, haver aconseguit aquest segon lloc és una gran fita en l’àmbit personal, que al final és amb el que et quedes. És un esport majoritàriament d’homes i si no hi hagués aquestes ajudes de “Mujer y Deporte” encara no se’ns visualitzaria.

Com et prepares?

Les competicions requereixen un sacrifici tant a escala de parella com en la feina, perquè a vegades comporta estar vint dies fora. En tot cas, sempre s’ha d’anar preparat, sigui amb la teva barca, com amb un bon ajudant o barquer, i llavors s’ha de ser bona rastrejadora i saber quina estratègia seguir per donar bons resultats.

 6,904 visualitzacions totals,  8 vistes d’avui