Silvia Ripoll

La regidora d’urbanisme de Roses apunta que les dones han de prendre consciència i lluitar, també a través d’accions reivindicatives com la Cursa de la Dona, per l’equiparacio social i laboral.

Creus que en l’actualitat hi ha equiparació de la dona i l’home a l’àmbit polític i laboral?

Crec que en l’àmbit polític hi ha una certa equiparació, som les dones que hem de prendre consciència i voler formar part d’un món que tradicionalment ha sigut un “món d’homes”. Tenim una capacitat innata d’autoexigència i esforç que ens fa aptes per qualsevol feina que impliqui prendre decisions amb visió de futur. Quan parlem d’urbanisme i municipi, per exemple, no podem pensar només en el dia a dia sinó també en una planificació i ordenació de la ciutat en un futur. Com volem que sigui la vida dels nostres veïns i veïnes amb el pas del temps, la planificació és molt important i les dones en sabem una estona.

Creus que la pandèmia ha agreujat les desigualtats socials entre homes i dones?

La pandèmia ha agreujat les desigualtats en general, segur. Però m’atreviria a dir que amb aquesta situació de pandèmia hi ha hagut famílies on la dona ha continuat treballant i l’home no (de manera remunerada). Segurament hi haurà hagut famílies on la dona per exemple treballava en un supermercat i l’home en un restaurant i la dona ha sigut el motor econòmic de la família, no? O alguna dona infermera tenint la seva parella masculina afectada per un ERTO.

Què creus que hauria de canviar ara?

Per canviar aquesta situació hauríem de perdre la vergonya que fan algunes feines per estar catalogades com a feines pròpies de dones o d’homes. En el món de la cuina això ja ha passat. Tenim grans dones cuineres i grans homes cuiners. També caldria equipar sous “igual feina igual sou”, en el món polític això ja és així i també en el món del funcionariat.

Com a dona, quina importància té organitzar activitats reivindicatives com la cursa de la dona?

Les activitats reivindicatives serveixen per deixar clar que tenim un problema, som les dones les que ens hem d’alliberar. Anar vestides i pentinades com ens agradi a nosaltres. Estudiar la carrera que nosaltres escollim. Triar la parella que vols al teu costat. Trencar les cadenes, ser lliures i creure’ns-ho.

 19,722 visualitzacions totals,  8 vistes d’avui