Tamara Pablos, gerent d’Eléctric Pablos

Tamara Pablos, gerent d’Eléctric Pablos, empresa líder del sector a la comarca amb seu a Empuriabrava, ens explica com ha canviat la mentalitat de la gent al llarg de tots aquests mesos de pandèmia

– Què és el que més t’agrada de la teva feina?

Avui dia, el fet de poder venir a treballar ja és una bona motivació. No hi ha dubte que passem per una època dura i per això ens hem de sentir afortunats de tenir feina. El que més m’agrada és poder ajudar als altres: només això ja em reconforta, i molt.

– Quines qualitats creus que ha de tenir una persona, per complir en l’atenció al client?

Cal disposar de tot aquell seguit d’adjectius que semblen tòpics, però que no ho són, és la realitat: s’ha de ser amable, empàtic, comunicatiu, saber escoltar i també s’ha de tenir molta, molta paciència. Hem de tenir present que per a cada client el seu problema és el més important, per petit que ens sembli, i que el fet de no poder tenir aigua calenta, llum o que el seu aire condicionat falli els suposa una gran complicació. És per això que intentem donar resposta a les necessitats dels nostres clients de la manera més efectiva i en el temps més breu possible.

– En una professió on majoritàriament hi ha homes, t’has sentit discriminada en alguna ocasió?

En el meu cas, tot el tema tècnic el porta en David, el meu germà, que és el que s’ocupa de fer les instal·lacions d’electricitat, fotovoltaiques, climatització, etc. La feina que jo desenvolupo a l’empresa és bàsicament administrativa: facturació, comptabilitat, pressupostos, atenció al client… Per sort, cada vegada són menys les vegades que em sento discriminada, tot i que hi ha clients que, quan volen parlar amb el gerent i els hi dic que soc jo, em tornen a demanar pel responsable. Els haig d’insistir que jo soc la persona amb qui han de parlar.

– Quin consell li donaries a una noia/dona que volgués entrar en el sector?

Doncs l’encoratjaria a fer-ho, sense cap mena de dubte, atès que ser una feina liderada per homes no implica que sigui exclusiva d’homes. Hem demostrat, amb escreix, que les dones som igual de competents per fer tot tipus de feines. A hores d’ara, malauradament, sembla que ens toqui demostrar la nostra valia en tots els sectors. Ja va sent hora de deixar de jutjar a les persones pel seu sexe, condició o religió i començar a valorar-les pels seus coneixements.

 18,679 visualitzacions totals,  10 vistes d’avui