Vinyes dels Aspres realitza visites i tastos dels seus vins en horaris concertats i en diferents idiomes (català, castellà i francès) i, amb capacitat fins a 20 persones i entre una i dues hores de durada. La vivenda annexa al celler, Can Batlle, havia estat durant molts anys la residencia d‘estiu del reconegut músic i compositor Eduard Toldrà qui va deixar la seva petja de música i cultura. Per concertar visites: 619 74 14 42 (David Molas)
David Molas és actualment el responsable d’aquest singular celler i ll ens adrecem per saber la seva opinió de diferents temes dels vins de l’Empordà i el seu celler.
Com veus el moment actual de la vinya empordanesa?
La viticultura empordanès crec que està vivint un moment dolç, s’han deixat d’abandonar vinyes i comercialment s’estan recuperant els nivells de vendes pre-pandèmics.
Qué hi falta? Qué sobra?
Crec que falta més reconeixement de la qualitat dels vins que es produeixen, es fan grans vins i una part important dels consumidors encara no ho sap… Sobra el canvi climàtic, és l’amenaça més gran que cada vegada afecta més el conreu de la vinya.
Quins són el propers reptes del vostre celler?
El nostre celler es basa en el principi de collita pròpia, varietats autòctones i conreu sostenible. El nostre repte més immediat és obrir-nos més a nivell enoturístic, augmentar l’oferta de visites i experiències al nostre celler.
De tots els vins que elaboreu quin és el teu preferit?
La veritat és que no ho sé dir, m’agrada dir que els nostres vins són com els nostres fills, no en tens cap de preferit, depèn de cada moment. En tot cas, ara fa 20 anyades que elaborem el Blanc i el Negre dels Aspres, són els que tenen més història i amb els que hem conviscut més…
Porteu alguna novetat a la Fira del vi d’enguany?
Presentarem les anyades noves dels Oriols, dels Xots i dels Aspres, cap novetat a nivell de referències. Encarem aquesta edició de la Fira amb moltes ganes de retrobar-nos amb Figueres després d’aquest llarg període de restriccions.