Can Mach

Era l’any 1932 quan la Maria i l’Antoni obrien les portes de casa seva, al petit nucli de Tapis, per oferir menjar i aixopluc a tots aquells que travessava la muntanya caminant. Durant aquella època, tant els poc més de cent habitants de Tapis, com els viatgers servits per Can Mach, s’alimentaven de productes de la terra; amanida de l’hort, arròs a la cassola i carn a la brasa. Una senzillesa, alhora que qualitat i sabors exquisits, que captivava a tot aquell que parava a Tapis. 

Més tard va agafar les regnes en Francisco, el seu fill, i la Rosa, la nora, i van decidir continuar amb la gran tasca feta pels pares ampliant l’oferta gastronòmica. 

Va ser en Toni, el net dels de Can Mach, qui, junt amb la seva dona Cati, van optar per ampliar el negoci, deixant aquella petita caseta per construir un altre restaurant, molt més gran i ampli, per servir a més comensals. 

Ara ja són quatre generacions les que han fet perdurar l’essència de Can Mach, que continua oferint aquells plats tradicionals, cuina casolana, de la terra, però amb una àmplia carta d’especialitats. “Volem que la gent surti contenta i tipa, havent menjat molt bé”, confessa en Jordi Mach, qui lidera ara el negoci familiar. 

Després de la pandèmia en Jordi es mostra satisfet perquè “hem tingut gent sempre que s’ha pogut”, explica que principalment ha sigut turisme de proximitat. I és que més enllà de continuar oferint menjars i allotjament – s’ha de dir que d’una qualitat envejable- el que destaca de Tapis és tot l’entorn natural que l’envolta. “Jo mateix he marcat rutes de senderisme, i ara també organitzem una cursa de traid running”, per això confessa que “m’agradaria que es potenciés el senderisme des de les institucions”.

 4,256 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui