Facebook X (Twitter) Instagram WhatsApp
    Trending
    • Restaurant Xenxo’s: “El primer manament del nostre restaurant és que el client torni”
    • Dia Mundial del Turisme al Castell de Biart 2023
    • Figueres entra en estat d’emergència per sequera
    • Roses revalida la Quarta Flor d’Honor dels guardons Viles Florides
    • La FSE inicia un estudi per detectar malestar emocional en infants i adolescents que s’atenen a l’ABS l’Escala
    • L’Alt Empordà Sea Walking es consolida com un referent del senderisme a les comarques gironines
    • Lluís Bosch: “En la festa major, farem un acte per donar les gràcies a tots els serveis d‘emergència que van participar en l’extinció de l’incendi”
    • 16ª Cursa de la Dona de Roses
    WhatsApp X (Twitter) Facebook Instagram
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Hotel Octavia Cadaques
    Petrolis Figueres - Venda de gasoil a domicili - Carburants i combustibles
    • Inici
    • Agenda
    • Empresa & Serveis
    • Entrevistes
    • Gastronomia
    • Gent i Oci
      • Cultura
      • Actes Socials
      • Fires i Festes
      • Homenatges Vellesa
      • Especial Eleccions 2023
      • Especial Fires Santa Creu
      • Especial anversari CRAE
      • Especial Vi de l’Empordà
      • Especial Dona Empresària
      • Gent de l’Empordà
    • Curses
      • Cursa de la Dona de Figueres
      • Cursa de la Dona de Roses
      • Cursa de la Dona de Castelló d’Empúries
      • + Curses
    • Salut i Bellesa
    • Notícies
    • Pobles
      • Alt Empordà Poble a Poble
      • L’Encant de l’Empordà
      • L’Empordà
    Revista CRAE · Cultura comerç i oci
    Inici»Gastronomia»Can Maricanes: cuina a foc lent que crea vincles
    Gastronomia

    Can Maricanes: cuina a foc lent que crea vincles

    29 d'Agost de 2023114 Vistes
    Can Maricanes

    Parlem amb Míriam Compte, Simone Boerema i Francina Compte del Restaurant Can Maricanes de Vilajuïga.

    Simone, com arriba una holandesa a la cuina de can Maricanes?

    És una història d’amor. Jo tenia 18 anys, estiuejava a Llançà, vaig venir un dia a sopar i em vaig enamorar del fill de l’amo del restaurant.

    Com vàreu aprendre la cuina tradicional catalana?

    La vaig aprendre dels meus sogres. En els fogons de can Maricanes, mantenim els plats de tota la vida i el més famós i important és l’escudella i carn d’olla, que la servim tot l’any.

    Quins són els plats preferits de la vostra clientela?

    Als nostres clients els agrada fer un bon dinar i els servim l’ànec amb olives, els peus de porc amb gambes, la galta de vedella estofada, la cuixa i l’espatlla de xai, el típic rostit com el d’aquell temps, les amanides amb tomata i enciam de l’hort i oli d’aquí; tot de quilòmetre zero, excepte el bacallà, està clar.

    Com és l’ambient de can Maricanes?

    És un establiment familiar i els clients es troben en família, amb escalfor de llar. La nostra terrassa fomenta la tertúlia entre la clientela i també amb l’equip de la casa i crea vincles entre tots.

    Què és el Tastajuïga 2023?

    És la ruta gastronòmica per Vilajuïga en què els participants degusten tapes en diversos establiments del poble. Can Maricanes els ofereix la tapa de galta de vedella.

    Quina és la història de can Maricanes?

    Els meus sogres van fundar l’establiment a primers dels anys 70, a tocar la carretera de Sant Pere de Roda. Era de l’inici del turisme i veien molts cotxes per pujar al monestir. En 2015 vam reobrir el restaurant a la casa pairal, on som ara, amb la mateixa carta de plats i el portem amb les meves dues filles, el meu cunyat, Josep Maria Compte, i la seva esposa Mercè.

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Email Telegram WhatsApp

    Entrades relacionades

    Gastronomia

    Restaurant Xenxo’s: “El primer manament del nostre restaurant és que el client torni”

    28 de Setembre de 20231 Vistes
    Gastronomia

    L’extensa varietat de tapes i les carns a la pedra, els plats estrella de Ca La Margarita

    28 d'Agost de 202312 Vistes
    Gastronomia

    Can Narra de Llançà segueix sent un clàssic que sempre ve molt de gust

    17 d'Agost de 2023162 Vistes
    Cercar

    Revista Crae 383

    383CRAE
    • Aj Santa Llogaia
    • Ajuntament Avinyonet
    • Ajuntament Vilabertran
    • Ajuntament Vilasacra
    • Ajuntament Armentera
    • Hotel Octavia
    • Restaurant Sa Gambina
    • Parquets Emporda
    • Estanc n8
    • Estanc n8
    • Retec SL
    • Assessoria Lloret
    • Mineralia
    • Matfi3
    • Mecanica Puig
    • Pinsos Casademont
    • Pere Ullastre
    • Vidres Empordà
    • Teo Jordà
    • ICAD
    • Taller Juanola
    • Empordalia
    • Tot Salons
    • Trull Boadella
    • Can Marti
    • Agencia Selles
    • Farmatural
    • Guia Restaurants
    • CRAE
    • CRAE
    • CRAE
    Contacte

    REVISTA CRAE
    C. Fossos 20
    (Cantonada C. Colom)
    17600 Figueres
    Alt Empordà, Girona

    T: 872 01 57 27
    M: 650 750 661

    info@revistacrae.cat

    Informació
    • Qui Som
    • Agenda Alt Empordà
    • Notícies
    • Contacte i situació
    • Revista Crae
    • Guia Restaurants
    • Política de Privacitat
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    • Política de Privacitat
    © 2023 CRAE REVISTA CRAE.

    Escriviu a sobre i premeu Intro per cercar. Premeu Esc per cancel·lar.