Can_Maricanes

Obert els migdies, de 13h a 16h, des de fa 6 anys en una mítica casa pairal al carrer Pompeu Fabra de Vilajuïga, Can Maricanes té un esperit 100% casolà i català

Coneixem l’establiment més a fons gràcies a la conversa amb la Simona, holandesa de naixement, si bé ja considerada una catalana de cap a peus després de més de 40 anys a Catalunya.

– Pels que encara no us coneixen: quines són les especialitats de Can Maricanes?

En la nostra carta dominen les receptes catalanes més tradicionals, les que porten l’essència dels avis que ja no tenim entre nosaltres, les que fa dos segles ja se servien i eren un èxit a taula: uns escamarlans ben elaborats, peus de porc, cuixes i espatlles de xai… i l’especialitat, sens dubte, la nostra escudella i carn d’olla: molts dels clients que tenim repeteixen una vegada i una altra amb aquest plat, que té fama, ja, des que els meus sogres la cuinaven fa anys. També, pel que fa a les postres, totes són casolanes, amb llet i ous de proximitat… I tot, dins de quatre parets privilegiades, des de fa 6 anys, en una magnífica casa pairal i amb un ambient totalment familiar: el meu marit, el seu germà i les nostres filles que, de tant en tant, ens ajuden els caps de setmana.

– Darrerament, alguna novetat destacada?

Seguim en tot moment oferint una cuina de xup-xup, de fogons, de temps i paciència… I sempre adaptant-nos als nostres clients. Actualment, percebem que molta gent és celíaca i, per això, hem introduït la galta de vedella feta només amb aigua, vi, herbes, sal i pebre, sense salses… I ara, ja immersos en la tardor, tornarem a servir les pomes farcides, típiques a l’Empordà i amb una recepta que penso que és única i molt personal (amb un secret que em guardo ben guardat!).

– Amb poques paraules, com creus que se us ha de conèixer?

Treballem, com deia, en un local històric i d’allò més acollidor i sempre vetllem per mantenir un aire familiar, proper i que la gent vingui a gaudir dels nostres plats en un ambient relaxat. I sense res artificial en la nostra gastronomia. Jo, d’origen holandès, m’agraden propostes, per exemple, amb curri, però a Can Maricanes preferim mantenir allò 100% català. Que és una de les coses que més valoren els nostres clients, que en tenim de la zona, uns quants de molts habituals de Figueres que venen cada setmana, alguns de Cadaqués i tota una colla d’estrangers que en les seves vacances sempre guarden una estona per passar-la amb nosaltres.

 4,092 visualitzacions totals,  8 vistes d’avui