El Caiman

Elena Cabrera, propietària del local amb el seu marit, Manel, ens aconsella alguns dels millors plats d’aquest establiment especialitzat en peix fresc i cuina de mercat, però que també ofereix la possibilitat de fer unes tapes a la seva terrassa amb vistes exclusives a primera línia de mar. Un luxe a l’abast de tothom i del que es pot gaudir tot l’any.

El Caiman està en un local amb més de 40 anys d’història.

Efectivament, el local en què està el nostre restaurant té més de 40 anys d’història. És un dels antics bars de poble i els seus propietaris són encara els mateixos. Primer va ser un celler i després es va transformar en bar. Fa uns anys, el meu marit, Manel, i jo vam fer un canvi d’activitat en la nostra vida professional i muntem el restaurant. Abans d’això, vam tenir un restaurant amb altres socis i posteriorment ens vam quedar amb El Caiman.

La veritat és que està en un lloc privilegiat de Roses.

Sí. Som a pocs metres de l’Ajuntament, en primera línia de mar i per això vam gaudir d’unes vistes excel·lents. El local està a la plaça de Catalunya i tenim una estupenda terrassa en la qual es pot gaudir del sol i de les vistes mentre et prens alguna cosa i et menges unes tapes.

A més de les vostres famoses tapes, quines són les vostres especialitats?

La nostra especialitat és el peix fresc i la cuina de mercat, treballada amb producte de proximitat. De fet, recentment ens han donat el segell gastronòmic d’excel·lència de producte de quilòmetre zero. És una distinció que només se la donen als establiments que consumeixen molts productes locals, de l’Empordà.

I quins plats m’aconsellaries provar?

Tots estan bons, especialment el peix fresc, però per esmentar alguns et diré als rovellons a la brasa, el tataki de tonyina, cloïsses a l’all o les vieires amb cansalada ibèrica i tòfona, per exemple.

Encara que també tenim una gran selecció de tapes enterament elaborades per nosaltres, el cas és que el restaurant i la cuina de mercat tenen cada vegada més tirada. Notem que la gent vol menjar bé, en taula a l’interior del local, més que a la terrassa, on s’opta més per prendre alguna cosa i fer un pica-pica.

Vosaltres esteu oberts tot l’any, com us ha afectat la pandèmia?

Sí, el nostre local està obert tot l’any, perquè treballem molt amb la gent de poble. El nostre públic majoritari és de Roses, tot i que, és clar, a la temporada alta també vénen molts turistes. Però el fet que la nostra principal clientela sigui públic local ens ha ajudat a poder anar treballant bé tot l’any, també durant aquesta època de pandèmia, afortunadament.

A més de la bona cuina, la ubicació i el bon tracte, també ha d’influir que feu millores al local constantment.

Ens agrada fer coses i introduir millores en el local. Fa poc més d’un any li vam donar una rentada de cara, el pintem de nou i vam canviar el mobiliari i la il·luminació per fer-lo més acollidor.

 2,513 visualitzacions totals,  1 vistes d’avui