Falconera

A l’avinguda de Jaume I de Roses trobem el restaurant Falconera, un establiment que ja suma sis anys de trajectòria, fruit del somni del xef Gregory Abella d’obrir el seu propi restaurant. La sala és petita i acollidora, moderna i lluminosa, amb una fotografia de la punta Falconera, el cap rosinc des del qual es pot gaudir d’una vista privilegiada a la badia de Roses. Al llarg d’aquests anys, la cuina del restaurant Falconera s’ha definit com una combinació curosa i treballada entre la natura i el mar, propostes amb productes de quilòmetre zero, tradicionals però amb tocs innovadors.

Falconera no està exempta d’haver-se d’adaptar a les noves situacions que afecten la societat. Davant l’augment dels preus de la llum, el combustible i gairebé tots els productes de consum, el restaurant Falconera ha decidit fer un pas endavant i pujar la qualitat. Gregory Abella es mostra convençut que ” amb la pujada de preus que hi ha en general, l’única manera de tirar endavant és pujar el nivell del restaurant”. Així, han descartat augmentar el nombre de comensals, i han optat per proporcionar al client una major experiència gastronòmica. Un dels primers canvis d’aquesta nova etapa ha sigut retirar el menú del dia i proposar la introducció de peix fresc a la taula de cara a l’estiu. El xef ens avança que tenen previst acabar la preparació dels plats a taula, sigui un tàrtar o siguin els peixos a la sal, entre altres. També les postres s’han vist modificats en aquesta aposta per la qualitat. El restaurant d’Abella ofereix el seu propi carro de postres elaborat amb l’exquisidesa que caracteritza la gastronomia de Falconera.

Tot i que els preus han augmentat lleugerament i se situen sobre els quaranta euros per persona, el cost s’equilibra perfectament amb l’experiència gastronòmica que ofereix el xef.

 1,516 visualitzacions totals,  2 vistes d’avui